Een andere kleur voor je interieur

Een andere kleur in het interieur? Doe het zelf!

Jaar in jaar uit dezelfde kleur op de muren in huis gaat uiteindelijk vervelen. Af en toe is het gewoon nodig om een frisse lik verf aan te brengen. Zo oogt je interieur weer fris en modern.

En natuurlijk kies je voor een kleur die trendy is én tijdloos, zodat je volgend jaar niet opnieuw de kwast ter hand hoeft te nemen. Een verfklus in huis kun je prima zelf oppakken door een kamersteiger te gebruiken. Kies voor de goede verf en voila: binnen korte tijd heb je jouw huisstijl compleet omgetoverd in iets nieuws. Gebruik onze tips hieronder om dit verfproject zelf tot een goed einde te brengen.

Gebruik een goede matte krijtverf

Pak een kamersteiger, een kwast, trek werkkleding aan en zorg voor voldoende krijtverf om de muren en/of het plafond van een nieuwe kleur te voorzien. Krijtverf is populair, omdat deze een prachtig matte uitstraling heeft en mede daardoor een hogere waardering krijgt dan de meest soorten muurverf. Probeer het maar eens uit en kom tot de ontdekking dat krijtverf in elk type interieur tot zijn recht komt. Krijtverf is ecologisch verantwoorde verf, recyclebaar en kan op elk soort ondergrond aangebracht orden. Of je nu via een kamersteiger het plafond, de muren, een vaas, een stuk muur of meubilair wilt schilderen: met krijtverf breng je elke schilderbeurt tot een goed eind!

Een voorbehandeling is niet nodig

Kenmerkend voor goede krijtverf is dat je met kwaliteitsmerken het oppervlakte maar één keer hoeft te schilderen. De verf dekt prima bij de eerste verflaag. Een tweede schilderbeurt is niet nodig. Ook is bij goede soorten krijtverf een voorbehandeling met een voorstrijkmiddel overbodig. Krijtverf hecht namelijk optimaal op elk soort oppervlakte.

Geen benauwde lucht meer

Of je nu de woonkamer, een halletje, de keuken of een slaapkamer schildert met krijtverf: een groot pluspunt van dit type verf is dat het niet indringend ruikt en de geur evenmin schadelijk voor de gezondheid is. Je kunt gewoon lekker in de ruimte schilderen, zonder dat je telkens weg hoeft te lopen voor frisse lucht. Een kenmerkend aspect van krijtverfsoorten is verder dat je eventuele spetters heel gemakkelijk kunt wegpoetsen. Gewoon met water. En op het eind kun je het lege verfblik of de emmer, omdat de verf milieuvriendelijk is, gewoon in de vuilnisbak deponeren. Veel aangenamer en gemakkelijker kun je het jezelf als klusser bijna niet maken, toch?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print