Telefoonabonnementen vergelijken

Welk telefoonabonnement past bij jou?

Ja, een saaie bezigheid, inderdaad, maar wel eentje die je aardig wat geld op kan leveren. Dit is namelijk een goed moment om eens te onderzoeken wat je eigenlijk allemaal doet op je telefoon. Alleen als je dat goed op een rijtje hebt, kun je ook de abonnementen die je af kunt sluiten goed met elkaar vergelijken en er eentje kiezen die jou precies biedt wat je nodig hebt, zonder dat je meer betaalt dan noodzakelijk is.

Hoe vaak bel je nog?

Zeg eens eerlijk: hoe vaak bel jij iemand nog echt op? En doe je dat dan via je ‘echte’ telefoonlijn, of gebruik je er eigenlijk je internet voor, omdat je bijvoorbeeld belt via WhatsApp?

Waar we vroeger ons mobiele abonnement vooral uitkozen op het aantal belminuten dat we erbij kregen, is dat tegenwoordig nauwelijks nog van belang. Pak je facturen er maar eens bij. Hoeveel belminuten heb je per maand gebruikt? En hoeveel had je er, volgens je abonnement, mogen gebruiken?

Ga je mobiele abonnementen vergelijken als je over gaat sluiten, kijk dan eens of je geen geld kunt besparen door drastisch te minderen op je belminuten. Want waarom zou je betalen voor iets dat je toch niet gebruikt?

Maak je maandelijks je data op, of bestel je vaak bij?

Wat belminuten vroeger waren, dat is mobiele data nu: je kunt er niet genoeg van hebben. Althans, dat geldt voor veel mensen. Voor jou ook? Ook dat ontdek je door je facturen van het afgelopen jaar eens te bekijken. Red je het iedere maand met de data die je hebt, en houd je zelfs over? Dan zou je kunnen overwegen om een abonnement met wat minder data af te sluiten. Kom je juist altijd tekort en koop je zelfs regelmatig bij? Dan is overgaan naar een abonnement met meer data, ook al is de vaste prijs misschien wat hoger, vaak de goedkoopste keuze. Extra data bij kopen is tenslotte niet goedkoop.

Ga je sim only vergelijken, dan kun je je behoeftes aan belminuten en data goed op een rijtje zetten, en zien wat verschillende providers op dit gebied te bieden hebben. Vergelijk de prijzen goed, en kijk ook eens naar eventueel voordeel wanneer je meerdere abonnementen op één adres hebt. In veel gevallen kan het extra korting opleveren als ook de andere gezinsleden bij dezelfde provider zitten, dus neem dit zeker mee in je overweging.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print