Slaapproblemen voorkomen

Slaapproblemen, zo voorkom je ze!

Een goede nachtrust is belangrijk als je overdag goed wil kunnen presteren. Naast op tijd naar bed gaan en zorgen voor een voldoende verduisterde kamer, is de matras – voordelig te koop bij bijvoorbeeld Matrasaanhuis.nl – een belangrijke factor die de kwaliteit van de nachtrust bepaalt.

Een matras is echt zo’n ding in huis waar je liever niet op bezuinigt. Je hebt ‘m als het goed is voor heel lange tijd en het gaat om je gezondheid. Dan wil je ook echt de juiste keuze maken en geen spijt krijgen. Het helpt slaapproblemen voorkomen en ondersteunt je fitheid. Maar welke kenmerken hebben goede matrassen eigenlijk? Waar moet je op letten en hoe zie je direct het verschil met een doorsnee matras?

Goede balans tussen stevigheid en zachtheid

Volgens de Amerikaanse onderzoeker Charles Cefalu, werkzaam aan de State University Louisiana in New Orleans, is het hoofdkenmerk van een goed matras een evenwichtige samenstelling qua dikte en veerkracht. Matrassen, zoals de matrassen van Matrasaanhuis.nl, dienen een goede balans te hebben tussen stevigheid en zachtheid. Dit houdt in dat het ligcomfort groot is en de matras krachtig genoeg om menselijk lichaamsgewicht evenredig te verdelen. Maar tegelijkertijd moet de matras voldoende zacht zijn om een probleemloze doorbloeding van het lichaam te garanderen. Met name traagschuim matrassen zorgen voor een perfecte ondersteuning van je lichaam.

Tips bij het uitkiezen van een kwaliteitsmatras

Het is aan te raden om een matras goed uit te kiezen en ook uit te testen als je er eentje wilt kopen. Ga gerust 15 tot 20 minuten op de matras liggen om te kijken of er voldoende lichamelijke ondersteuning is en je comfortabel kunt liggen. Het beste is om de matras uit te proberen door een tijdje op je buik, zij en rug te gaan liggen. Vraag de verkoper om de mogelijkheid een matras thuis, in de praktijk, uit te testen. Als een winkel zegt dat dat niet kan, dan moet je de matras ergens anders kopen. Want alleen als je de matras lang genoeg kunt testen weet je zeker dat het de perfecte matras voor jou is. Bij Matrasaanhuis.nl kan dit, maar ook bij andere retailers is het tegenwoordig steeds vaker mogelijk. Vier weken lang kun je test slapen met een ‘niet goed, geld terug’-garantie. Dat is dus ideaal!

Slaapproblemen: enkele aandachtspunten

Natuurlijk zijn kwaliteitsmatrassen niet de enige factor die slaapproblemen kan helpen voorkomen. Maar een goed matras helpt wel mee om de nachtelijke uren kwalitatief beter door te komen én vaster te slapen. Naast het matras is ook psychische en lichamelijke gezondheid cruciaal voor een goede nachtrust. En een ruimte die geluidsarm is en waar weinig licht binnenvalt bevordert de natuurlijke slaap ook. Zorg daarom dat de slaapkamer geluidsstil is en volledig verduisterd kan worden met goede gordijnen of rolluiken. Maar vergeet niet, bovenal, dat de kwaliteit van jouw matras toch echt dé sleutel is om goed te kunnen slapen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print