Een whisky avond met vrienden

Een whisky avond met vrienden

Binnenkort een leuke avond gepland samen met je vriendengroep? Hoewel jullie normaal misschien aan het bier zitten, is het ook wel eens leuk om een ander drankje te proberen. Wat dacht je van whisky? En waarom is het hebben van een whisky avond met vrienden één van de mooiste avonden ooit? Wij leggen het uit!

Smaak en kennis met elkaar delen

Het leuke aan het houden van een whisky avond is dat je op zoek kan gaan naar jouw eigen smaak. Je zult misschien niet vaak whisky’s gedronken hebben of misschien is het zelfs je eerste keer? Welke whisky is lekker? En waarom smaakt deze zo goed? Tijdens zo’n avond is het perfect om verschillende soorten uit te proberen en uitgebreid van te genieten. Het is ook leuk om ieders kennis met elkaar te delen: welke whisky vindt je beste vriend het lekkerst en waarom? Gaat jouw voorkeur meer uit naar een Ierse of Schotse whisky? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? Wanneer ieder zijn favoriete whisky meeneemt, kunnen jullie een proeverij houden. Zo leer je nog eens andere soorten kennen en misschien zit er zelfs een nieuwe favoriet bij!

Whisky avond voor herhaling vatbaar

Het voordeel van het houden van een whisky avond, is dat er nog velen zullen volgen. De flessen zullen niet meteen dezelfde avond op gaan en daardoor zou je vaker een whisky avond kunnen plannen. En aangezien die Single Malt whisky wel heel erg lekker smaakte, klinkt je dat vast als muziek in de oren.

Goed voor de gezondheid

Hoewel alcohol natuurlijk nooit gezond voor je is, heeft whisky wel een paar bijzondere effecten op onze gezondheid. Buiten het feit dat je er ontzettend dronken van kan worden wanneer je een glaasje teveel van op hebt, vermindert het ook je verkoudheid! Door het drinken van whisky gaan je bloedvaten openstaan, waardoor een infectie in de keel sneller tegen gegaan wordt. Zo ben je sneller van je keelpijn af. Wist je trouwens dat het drinken van whisky ook goed voor je spijsvertering is? Dat is dan weer mooi meegenomen!
Al met al genoeg redenen om eens een avondje whisky drinken met vrienden in te plannen! Het is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens heel erg gezellig. Je zult een mooie, lange avond tegemoet gaan waar genoten wordt van vriendschap én van goede whisky. Geniet ervan!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print