Volg ons

Wonen

Tweedehands traplift helpt je betaalbaar langer thuis wonen

Een tweedehands traplift is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. En waarom niet? Smienk Trapliften is de nummer 1 specialist in tweedehands trapliften en legt uit wat je zelf kunt doen om je huis aan te passen.

Geplaatst

op

Tweedehands traplift aankopen

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Smienk Trapliften, de nummer 1 specialist in tweedehands trapliften

Tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis blijven wonen is de wens van veel ouderen. Maar dit betekent vaak ook dat er (veelal kostbare) woningaanpassingen gedaan moeten worden. Dat kan voor veel mensen problematisch zijn. Toch zijn er gelukkig steeds meer mogelijkheden om langer thuis te blijven wonen. Niet alleen dankzij gunstig overheidsbeleid. Maar vooral ook commerciële bedrijven die de, voorheen, hoge kosten van dure hulpmiddelen op slimme wijze drastisch hebben kunnen verlagen.

De Nederlandse overheid stimuleert langer zelfstandig thuis blijven wonen steeds meer en heeft het via de Wet maatschappelijke ondersteuning tot taak van de gemeenten gemaakt om mensen hierbij te helpen. Naar elke individuele situatie wordt zorgvuldig gekeken en wordt druk op zorginstellingen en andere sociale voorzieningen voor ouderen voorkomen.

Hulpmiddelen in huis

Langer zelfstandig thuis blijven wonen betekent in de meeste gevallen dat er hulpmiddelen nodig zijn in huis. Hulpmiddelen die ervoor zorgen dat de woning net zo toegankelijk blijft als voorheen. Het aantal en het soort hulpmiddelen verschilt per persoon. De een heeft voldoende aan een aantal wandbeugels en een douchestoeltje. De ander heeft een complete verbouwing nodig en een traplift om überhaupt naar boven te komen. Maar ja, dat is een dure aangelegenheid! Of toch niet?

Wet maatschappelijke ondersteuning

Dankzij technologische ontwikkelingen en het slim hergebruiken van bestaande en voorheen kostbare trapliften is langer thuis blijven wonen een stuk makkelijker en vooral betaalbaarder geworden. De benodigde investering is tegenwoordig een stuk lager en voor wie aanpassingen niet vanuit het eigen vermogen kunnen betalen, is er de Wet maatschappelijke ondersteuning. Gemeenten kijken naar de totale kosten van een aanpassing en zullen sneller geneigd zijn te oordelen dat thuis blijven wonen een reële mogelijkheid is en zo een verhuizing naar een zorginstelling voorkomen kan worden.

Tweedehands traplift blijkt dé oplossing

Dat de kosten voor zowel gemeenten als ouderen met een eigen vrij besteedbaar vermogen lager worden is goed nieuws. Uit onderzoek blijkt dat de meest populaire woningaanpassingen te maken hebben met het toegankelijk houden van de badkamer (wandbeugels in de douche en bij het toilet, een antislipvloer, zittend douchen). Maar ook een traplift wordt vaak genoemd. Met name tweedehands trapliften zijn zeer in trek. Gespecialiseerde bedrijven reviseren en herplaatsen gebruikte trapliften, die minstens zo goed zijn als een nieuwe traplift. In combinatie met onderhoud krijgt de nieuwe eigenaar zelfs tot wel vijf jaar garantie!

Kostenbesparing

Een kostenbesparing tot wel 50 procent van de nieuwprijs is tegenwoordig mogelijk. Dit betekent concreet dat gemiddeld duizenden euro’s kunnen worden bespaard. Zelf een tweedehands traplift aanschaffen is vaak een aanzienlijk snellere manier om een traplift in huis te krijgen. Een aanvraagprocedure via de gemeente/Wmo duurt ruim zes weken, waarbij de persoonlijke situatie volledig wordt doorgelicht. Rechtstreeks een traplift kopen voorkomt dus veel bureaucratische rompslomp. Als je over voldoende inkomen en/of eigen vermogen beschikt moet je overigens iedere vier weken een eigen bijdrage aan de gemeente te betalen.

Meer weten?

Een tweedehands traplift aanschaffen is dus zeker het overwegen waard! Smienk Trapliften uit Nunspeet is de nummer 1 in gebruikte trapliften en kan dus helpen met professioneel advies. Door de grote voorraad gebruikte trapliften hebben ze altijd een passende lift op voorraad. Deze worden geleverd met 5 jaar garantie i.c.m. jaarlijks onderhoud. Vraag hier een gratis brochure aan of bekijk het ruime assortiment.

Lees verder
Advertentie

Wonen

Fruitvliegjes vangen én nog beter…voorkomen!

Fruitvliegjes zijn weer in aantocht! Tijd voor handige tips van schoonmaakexpert Marja Middeldorp: fruitvliegjes vangen, hoe doen we dat?

Geplaatst

op

Fruitvliegjes vangen

Fruitvliegjes vangen, het kan met deze warmte bijna een dagtaak lijken! Onze eigen Ned7 schoonmaakexpert Marja Middeldorp, van het blog Schoonmaken met Marja, weet hier wel raad mee. Belangrijk is niet alleen om ze te vangen, maar vooral om te voorkomen dat ze überhaupt je keuken in komen. En als we dan toch bezig zijn, kunnen we ook direct wat slimme tips gebruiken voor ander insecten gespuis dat deze zomer gegarandeerd weer rondvliegt. 

Het lijkt soms een onmogelijke taak: fruitvliegjes vangen en verwijderen. Je hele keuken zit er vol mee! En ze zijn zo klein. De hoeveelheid is ook vaak overweldigend. Maar waar komen ze toch vandaan? We vroegen Marja als eerste wat de bron van al het kwaad is. Want zodra we dat weten is het ook makkelijker om preventieve maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat ze sowieso geen ‘voet aan de grond’ krijgen in huis. De oplossing is eigenlijk simpeler dan gedacht.

Het begint bij de bron

Inderdaad, het begint bij de bron. Fruitvliegjes vangen is een ding, maar ze hebben wel eerst een voedingsbodem nodig om zich voort te planten. Nemen we de voedingsbodem weg dan kunnen de fruitvliegjes zelf ook geen kant op. Het is heel eenvoudig: fruit en andere etenswaren die onafgedekt in de keuken of in huis liggen. De ideale plek om eitjes te leggen. Het fruitvliegje is zo gek dus nog niet. Ze zoeken plekken waar ze hun eitjes kunnen leggen en waar hun nageslacht direct kan gaan eten zodra ze geboren zijn. Dit verhoogt de overlevingskans en met succes. Daarom vliegt er ook altijd een zwerm van vliegjes je prullenbak uit zodra je die opent. En wij maar denken: waar komen ze vandaan? De deksel zat toch dicht? Welnee, ze zaten er al lang, maar moesten zich nog vetmesten met jou restjes. Maar als je ze dus eenmaal hebt, hoe kom je er dan vanaf?

Lees verder

Wonen

Velours bank onderhouden, zo doe je dat!

Een velours bank is voor veel mensen geen optie omdat ze opzien tegen het onderhoud. Maar dit is makkelijker dat je zou denken.

Geplaatst

op

door

Velours bank onderhouden

Het is chic, zit heerlijk en ademt luxe uit: een velours bank. Iedereen zal het daar wel mee eens zijn. Maar wat houdt de meeste mensen tegen om een velours bank ook daadwerkelijk aan te schaffen? Onderhoud!

Nergens voor nodig, want net als iedere andere bank moet een verlours bank uiteraard onderhouden worden en dat is makkelijker dat je denkt. We nemen je stap voor stap mee in het proces.

Wat heb je nodig?

Er zijn een aantal materialen die je moet hebben voordat je begint. Dit zijn:

  • Een mild afwasmiddel (zonder bleek)
  • Een fluwelen borstel
  • Een kom
  • Absorberende doeken
  • Een emmer met water
  • Een haardroger, en als laatste
  • Een stofzuiger

Zodra een vlek ontstaat moet je niet té lang wachten. Kom het liefste direct in actie, want hoe langer je wacht hoe meer de vlek intrekt. En hoe sneller je de vlek aanpakt hoe groter de kans dat deze met succes eruit komt.

Vlek op de juiste manier behandelen

Maak gebruik van een van de absorberende doeken door rustig op de vlek te deppen. Het is ook erg belangrijk om niet te hard op de vlek te drukken. Hiermee maak je de vlek namelijk groter én je drukt deze dieper in de velours bank. Overigens is het gebruik van lauwwarm water al (vaak) genoeg om de vlek te verwijderen. Ervaar je moeite met het verwijderen van de vlek? Gebruik in dat geval wat van het milde afwasmiddel (zonder bleek!). Voeg dit toe aan het lauw warme water én laat het vooral niet schuimen. Zo wordt het een mild sopje dat goed z’n werk kan doen.

Extra tips

Schuim veroorzaakt namelijk nieuwe vlekken en dat wil je niet. Ook bij het sopje is het trouwens belangrijk om de vlek te behandelen door licht te deppen. Bovendien kan hard wrijven de vezels van je bank beschadigen. Dus dep met beleid! Het is eventueel ook mogelijk om de vlek te drogen d.m.v. het gebruiken van een föhn. Houd wel rekening met een afstand van zo’n 5 tot 10 centimeter. Hierna kun je rustig met een fluwelen borstel op de plek (waar de vlek was) borstelen (één richting op).

Velours bank wekelijks onderhouden

Wil jij optimaal genieten van je luxe verlours bank? Dan kan je overgaan tot het wekelijks onderhouden van je bank. Dit doe je door te stofzuigen (om vuil te verwijderen) en wederom gebruik te maken van een fluwelen borstel. Hierbij geldt overigens ook dat je één richting op moet borstelen, voor een beter en mooier resultaat. Je kunt de bank ook professioneel laten stomen.

Lees verder

Wonen

Een industriële tafel, helemaal van deze tijd!

Nieuwe tafel kopen? Wat dacht je van een industriële tafel. Het heeft tal van voordelen die we even op een rijtje hebben gezet.

Geplaatst

op

door

Industriële tafel in huis

Tijd om een nieuwe eettafel te kopen? Begin eerst met je af te vragen wat precies je wensen zijn. Waar moet de tafel minimaal aan voldoen? Waar is de tafel voor bedoeld, behalve om aan te eten? En natuurlijk is stijl ook belangrijk.

Je wil een tafel die past binnen je interieur. Wil je een stijlvolle tafel die eenvoudig schoon te maken is? Of ga je voor sterke en robuuste industriele tafels die in een modern interieur passen? Keuzes, keuzes, keuzes! Geen zorgen, we helpen je een handje.

Industriële tafel de perfecte optie

Kies je voor een van de vele industriële tafels, dan maak je hoe dan ook een goede keuze. Een industriële tafel heeft namelijk nogal wat kenmerken die dit type tafel tot de perfecte optie voor jouw huis maakt. Welke stijl inrichting je ook hebt. Bij industriële ontwerpen wordt gebruik gemaakt van fabrieksuitstralingen uit de 19e en 20e eeuw. Er worden stoere materialen gebruikt als metaal, staal, steen, beton en/of hout. Het kleurgebruik is met zwart, grijs en wit doorgaans neutraal. Verder past het goed bij stevige houten meubels en functionele zware metalen kasten, die erg sterk zijn. Laten we eens kijken wat de voordelen zijn van een industriële tafel.

1. De vele toepassingen van een industriële tafel

Industriële tafels en meubels zijn multi-inzetbaar en gevarieerd. Zo kun je kiezen voor industriële eettafels, dressoirs, tv-meubels, vergadertafels of sidetables. Deze kun je prachtig combineren met industrieel ontworpen kasten, stoelen en bankstellen, zodat jouw interieur een krachtige en eigentijdse uitstraling krijgt.

2. Industrieel is tijdloos en stoer

Industrieel meubilair is tijdloos en stoer. Een strakke tafel met een stenen toplaag of een grote metalen kast met houtelementen erin verwerkt: industrieel maakt van jouw woonkamer een stoere woonplek die je met trots aan anderen – bezoekers, gasten, visite, vrienden – kunt laten zien (pas op voor de hoeveelheid complimenten die je zult ontvangen!). Niet onbelangrijk is ook het feit dat je met een industrieel design jarenlang vooruit kunt, omdat een industriële tafel wel tegen een stootje kan. Het is dus een investering in de toekomst.

3. Voordelige prijzen door ruime aanbod

Een groot voordeel van industrieel als stijlkenmerk is dat tafels, stoelen en meubels van deze stijl tegenwoordig veel aangeboden en verkocht worden. Er is dus een enorme keuze, maar dit drukt gelukkig ook de prijs. Tegenwoordig kun je voor aantrekkelijke tarieven de mooiste industriële tafel, eettafel of ander meubilair kopen. Zeker als je een goede aanbieder vindt!

Lees verder

Meest gelezen