Seks tegen Alzheimer

Helpt seks tegen Alzheimer?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Seks tegen Alzheimer? Zou het echt werken? Iedere week schrijft blogger Annedieke Küchler hier over liefde en relaties. Dit keer onderzoekt ze de claim dat een actief seksleven kan helpen bij het voorkomen van de ziekte van Alzheimer.

Een vrijpartij op z’n tijd kent vele goede gevolgen: een sterker hart, een beter humeur, verbondenheid in een relatie, een slanker lijf, een verminderde kans op hormoon-gerelateerde kankers en…een helderder hoofd.

Weet je nog oudje?

Zo blijkt uit nieuwe studie van de University of Wollongong in Australië, die is gepubliceerd in Archives of Sexual BehaviorOnderzoeker Mark Allen keek naar ruim 6000 mensen van 50 jaar en ouder. Hij vroeg hen naar hun gezondheid, emotionele band met de partner én seksuele activiteiten. Daarna liet hij ze een geheugentest doen. 2 jaar kwamen ze terug om de opdracht opnieuw te doen.

Fijne relatie

Mensen die seksueel actiever waren én zich meer emotioneel verbonden voelden met hun partner, beschikten over een beter geheugen. Hoewel het geheugen in die twee jaar wel verslechterde, was dat dus minder het geval voor het kortetermijngeheugen van de ouderen met een b(l)oeiend seksleven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hippocampus

De onderzoekers vonden dus een verband tussen de groei van de hippocampus (het deel van de hersenen wat bij dementie vaak het eerst getroffen wordt), het geheugen van het zenuwstelsel en seks. Uit een eerder onderzoek van de Universiteit van Canada bleek ook al dat vrouwen met meer seks een beter geheugen hebben. Nu blijken ook de heren van dit gegeven te profiteren. Vermoedelijk zorgen de geluksstoffen, zoals dopamine en oxytocine, die vrijkomen bij een vrijpartij hiervoor. Anderen denken dat het komt doordat seks zorgt voor een groei van cellen in de geheugendelen van het brein.

Seks tegen Alzheimer

Eerlijk gezegd maakt dat ons niet eens zoveel uit; we hebben onze redenen weer. En o ja, trouwens: zoenen werkt ook. Waar wacht je nog op?

Meer weten?

Wil je meer weten over liefde en relaties? Bezoek dan eens het blog Lustlove.life van blogger Annedieke Küchler.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lees ook

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bron: Lustlove.life[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print