Meloensoep met basilicum

Zomerse meloensoep met basilicum

Bij NED7 zijn we continue op zoek naar de gezondste en makkelijkste recepten, die natuurlijk ook lekker zijn.  Zo kwamen we deze zomerse meloensoep tegen online. Met deze warmte is een frisse soep altijd een goed idee. En deze soep maakt het seizoen compleet. Lekker voor in de tuin of op het balkon. 

Ingrediënten

  • 2 Galiameloenen
  • 1 bakje basilicum (15 gram, alleen de blaadjes)
  • 6 ijsblokjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 pakje Profsciutto di Parma (75 gram)

Meloensoep bereiden

 Halveer de meloenen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloenen in parten. Schil de parten en snijd ze in stukken. Pureer met de helft van het basilicum, de ijsblokjes en een mespunt zout tot een gladde soep. Voeg op het laatste moment de olie toe. Verdeel de soep over 6 kommen. Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen. Scheur de rest van het basilicum in stukjes en strooi over de soep.

Tip:

Niet voor de kinderen, maar wel lekker: met 2 el Pastis (fles 0.7 liter, slijter) of Pernod (fles 0.7 liter, slijter) krijgt deze soep een kruidig, anijsachtig accent.

Lees ook

Bron: Allerhande

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print