Volg ons

Digitaal

De buurt verbeteren met een app

De buurt verbeteren is heel makkelijk met deze app. Je meldt via de app wat je ziet op straat en de gemeente doet er iets aan.

Geplaatst

op

Buurt verbeteren

We kennen het allemaal wel. Je loopt op straat en struikelt bijna over een losliggende stoeptegel. De gemeente waarin je woont werkt iedere dag hard aan het verbeteren van de buurt. Maar ze kunnen niet overal tegelijkertijd zijn. Daarom zijn er handige apps ontwikkeld die ons in staat stelt om de gemeente een handje te helpen. De buurt verbeteren via je smartphone. Het is niet alleen heel makkelijk, het werkt ook fantastisch!

Ongelijke of losse stoeptegels, uitstekende boomwortels, te hoge stoepranden of gaten in de weg. Herkent u dit in uw wijk? Onveilige situaties in de buurt zorgen ervoor dat ouderen minder vaak of zelfs niet meer buiten komen. Dat is begrijpelijk want niemand wil de kans op een val vergroten, maar het is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is het belangrijk dat onveilige situaties gemeld worden. Signaleert u zo’n situatie en wilt u melding maken? U kunt direct contact opnemen met de gemeente, maar het kan nog gemakkelijker via de Verbeterdebuurt app en website. Zo vergroot u uw eigen veiligheid en die van uw buren.

Snel en eenvoudig een melding maken

Via Verbeterdebuurt kunt u eenvoudig een probleem of idee over de openbare ruimte toevoegen. Deze meldingen worden vervolgens doorgestuurd naar de gemeente. Voor u is dat de snelste manier en bovendien is het handig omdat meldingen worden verzameld. Het kan namelijk zomaar zijn dat er al meer meldingen zijn over het euvel dat u bent tegengekomen. U zet uw melding over de openbare ruimte letterlijk op de digitale kaart door het plaatsen van een rode punaise met een omschrijving van het probleem. Heeft u een smartphone bij u, dan is het aan te raden om gelijk een foto te maken van de oneffenheid. Deze stuurt u dan mee met de melding.

Stappenplan

Meldingen maakt u via de Verbeterdebuurt website of via een app op uw smartphone. De app is gratis beschikbaar voor Android en iPhone. Hebt u niet echt een probleem, maar gewoon een goed en inspirerend idee om de buurt een beetje beter te maken? Ook dat kunt u op de kaart melden. In plaats van een rode punaise, plaatst u dan een geel lampje met een omschrijving van uw idee. Deel uw idee desnoods met buurtgenoten en laat hen ook melding maken. Hoe meer meldingen, hoe groter de kans dat er iets mee wordt gedaan! In het stappenplan leest u hoe u een melding over een probleem of idee doorgeeft via de website of de app.

Buurt verbeteren in Amsterdam

De gemeente Amsterdam krijgt eenmaal per dag alle meldingen van de afgelopen 24 uur doorgestuurd. Als de melding ontvangen is, krijgt u als melder automatisch een bevestigingsmail. Hierin vindt u meer informatie over uw melding. Om extra overzicht te creëren, staat ook uw Verbeterdebuurt-meldingsnummer in de e-mail. De gemeente kan via haar eigen systeem de melding behandelen en afhandelen. De acties die zij nemen worden doorgestuurd naar het Verbeterdebuurt-systeem. Als uw melding is afgehandeld, staat er automatisch: “De melding is afgehandeld en opgelost verklaard door gemeente Amsterdam”. Zo blijven u en andere geïnteresseerden op de hoogte van de status van de melding, en blijft de kaart up-to-date. Opgeloste meldingen worden op de kaart met een groen vlaggetje aangegeven.

10 tips om de buurt te verbeteren

Dankzij het online Verbeterdebuurt platform kunnen buurtbewoners echt meedoen om hun buurt een beetje beter te maken en eenvoudig meldingen doen. Maar wat kunt u nog meer doen voor een optimale leefomgeving en een goede sfeer in de buurt? Laat u inspireren door deze tips:

  1. Zoek gemeenschappelijke doelen
  2. Ondersteun anderen in de buurt waar u kan
  3. Maak iets moois van een ‘lelijke’ plek
  4. Geef elkaar zoveel mogelijk ruimte
  5. Organiseer eens in de zoveel tijd een gezamenlijke activiteit waar de buurt naar kan uitkijken
  6. Start een buurt WhatsApp groep
  7. Denk niet in problemen, maar in oplossingen
  8. Ga het gesprek aan
  9. Neem het pakketje van uw buurman of buurvrouw aan
  10. Deel uw meldingen of ideeën op Verbeterdebuurt met de rest van uw buren voor een gezamenlijk belang

Twijfel niet en start nu met het verbeteren van uw buurt!

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe je een val kunt voorkomen of wat je kunt doen om je huis veiliger te maken? Bezoek dan de website Laat je niet vallen van de GGD Amsterdam en ontdek alle mogelijkheden.

Lees verder
Advertentie
Reacties

Digitaal

HartWacht programma redt levens en niet alleen dat!

Het HartWacht programma dat Cardiologiecentra Nederland samen met Zilveren Kruis ontwikkelde heeft tot nu toe al opvallende resultaten opgeleverd.

Geplaatst

op

door

Hartwacht programma

Je hoort het niet vaak, maar er zijn programma’s binnen de gezondheidszorg die al heel snel meetbare resultaten opleveren waar zelfs verzekeraars enthousiast van worden. Cardiologiecentra Nederland ontwikkelde samen met Zilveren Kruis en Luscii een programma genaamd: HartWacht. En de resultaten waren fenomenaal!

Minder ziekenhuisopnames, spoedbezoeken en ritten met de ambulance. Allemaal zaken waar niet alleen patiënten blij van worden, maar verzekeraar Zilveren Kruis was ook heel enthousiast. “We zeggen niet zo snel dat de resultaten van een bepaald project indrukwekkend zijn. Maar in dit geval was daar toch wel degelijk sprake van”, aldus Olivier Gerrits, directeur zorginkoop bij Zilveren Kruis, over het nieuwe zorgconcept HartWacht.

Onderzoeksresultaten HartWacht programma

Als onderdeel van het programma werden zo’n 128 verzekerden gevolgd. Zij maakten al langere tijd gebruik van de dienst en gaven dus een goed beeld van wat het programma kon doen. Het aantal dagen dat mensen in deze groep verpleegd moesten worden bleek in één jaar tijd met meer dan 40 procent te zijn afgenomen. Het aantal spoedritten met de ambulance daalde met maar liefst 30 procent en het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp daalde zelfs met 70 procent! Olivier Gerrits: “We waren er al van overtuigd dat telemonitoring bijdraagt aan de eigen regie van de patiënt en een betere kwaliteit van leven. Nu blijkt deze vorm van zorg voor onze verzekerden ook nog eens gepaard te gaan met minder opnames, spoedbezoeken en ambulanceritten.”

Lees verder

Digitaal

iPhone XR hoesjes voor je smartphone, een slimme keuze

Heb je een iPhone XR dan wil je die het liefste zo goed mogelijk beschermen. Maar welk hoesje moet je kiezen?

Geplaatst

op

door

iPhone XR hoesjes van Casimoda

Ben je de gelukkige bezitter van de iPhone XR, dan bezit je een prachtige high-end smartphone. Een mobiele telefoon met het meest geavanceerde LCD-display, namelijk de Liquid Retinadisplay. Daar ben je zuinig op!

Dan wil je ook bescherming kiezen die overeenkomt met de kwaliteit van je smartphone en geen hoesje dat zo kapot is. Een hoesje waar je dus volledig op kunt vertrouwen. De smartphonehoesjes van Casimoda bieden naast de bescherming van jouw kostbare mobiel, ook trendy, hippe en duurzame covers specifiek gemaakt voor Apple.

Krachtige smartphone

De iPhone XR biedt dankzij de briljante camera features veel mogelijkheden. Dit gebeurt met behulp van de krachtige chip die dit mogelijk maakt. De mogelijkheden die Casimoda biedt in beschermhoesjes hangt af van jouw keuze om je smartphone persoonlijk te maken. De website van Casimoda is zodanig ingericht dat je snel de juiste iPhone hoesjes vindt. Ruime keuze in hardcase, flipcase en siliconen covers. Maar waar moet je op letten?

Met iPhone XR gekleurd coveren

De iPhone XR is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. De eerste keuze die je hebt gemaakt is de keuze van jouw favoriete kleur. Of je keuze zwart, wit, rood of geel is, je kunt dat goed combineren met de telefoonhoesjes van Casimoda. Zodat jouw iPhone XR met een passende cover nog meer opvalt en laat zien hoe jij in het leven staat.

Jouw iPhone XR hoesje kiezen

Er zijn meerdere iPhone XR hoesjes van Casimoda verkrijgbaar. Allereerst valt het design op. Dat is een persoonlijke keuze, maar no worries: genoeg keuze!. Wat het ook wordt, je blijft verzekerd van top kwaliteit die een goede bescherming biedt voor jouw kostbare telefoon. Hip en trendy kan dus ook sterk en duurzaam zijn. Kleine beschadigingen zoals krassen worden voorkomen en dat is uiteindelijk ook waarom je een hoesje zoekt.

Waarom een telefoonhoesje bij Casimoda

Casimoda is een van de meest trendy webshops voor hippe mobiele telefoonhoesjes. De covers zijn hand-made en worden pas bij je bestelling vervaardigd. Hierdoor kunnen ze de kwaliteit van hun hoesjes garanderen. Klantvriendelijkheid vinden ze ook belangrijk: snelle service in leveren, mogelijkheid van achteraf betalen en een ruime bedenktijd. Zo hebben ze een loyale vaste klantenkring opgebouwd.

Lees verder

Digitaal

Sport je fit na je vijftigste

Sport je fit na je vijftigste! Waarom niet? Het leven stopt niet als je de vijftig bent gepasseerd. We hebben wat tips voor je.

Geplaatst

op

door

Sport je fit

Dit gastblog is gemaakt in samenwerking met vergelijkingssite Pricewise.nl

We worden met zijn allen steeds ouder. In Nederland is in 2020 maar liefst de helft van de volwassenen vijftig jaar of ouder. Dat het leven niet ophoudt na je vijftigste kan niet vaak genoeg worden gezegd.

Voor de 50-plusser ligt een wereld aan mogelijkheden in het verschiet: veranderen van baan, weer studeren, een wereldreis maken, opnieuw verliefd worden of bijvoorbeeld regelmatig(er) sporten. Onderzoek wijst uit dat wie gelukkig oud wil worden moet investeren in de gezondheid en een sociaal netwerk. In sport kun je deze elementen goed combineren.

Sporten voor 50-plussers

De meeste mensen hebben in een grijs verleden wel eens aan sport gedaan. In de leeftijdsgroep 50 tot en met 65 jaar is de sportdeelname echter relatief laag. Terwijl deze leeftijdscategorie meestal juist meer vrije tijd heeft; de kinderen zijn het huis uit en ze zijn mogelijk minder gaan werken. Maar welke sport kies je als je de vijftig bent gepasseerd? Waar de een zich het liefst in het zweet werkt tijdens een intensieve spinning training op knallende muziek, zoekt de ander de rust op in een mindful yogasessie. Of misschien is een teamsport meer voor jou?

Iedereen kan sporten

Twijfel je aan je eigen sportiviteit of de haalbaarheid van sportactiviteiten? Begin rustig aan. Dansen, wandelen, fietsen en zwemmen zijn laagdrempelige sporten. Dansen is een aanstekelijke manier om sportief en gezond te blijven. Veel dansscholen bieden programma’s of lessen aan voor 50-plussers, van stijldansen tot salsa. Wandelen is misschien wel de makkelijkste manier om voldoende beweging te krijgen. Je verbrandt maar liefst 200 calorieën als je elke dag 10.000 stappen (circa zeven km) zet. Elke stap telt: stap een halte eerder de bus uit, loop de trap op en af, ga stofzuigen of de hond uitlaten.

Sport je fit

Fietsen is populair onder 55-plussers en dan vooral als buitenactiviteit. Zie jij jezelf niet in lycra op de racefiets stappen? Dat hoeft ook niet. Ga eropuit en maak samen een fietstocht. Bevorderlijk voor je gezondheid én je sociaal leven. De Fietsersbond organiseert cursusdagen voor oudere fietsers, zodat iedereen gezond en veilig kan fietsen. Zwemmen is ideaal om je gewrichten te ontlasten. In het zwembad baantjes trekken of wie weet wordt er bij jouw in de buurt aquarobics gegeven. Met aquarobics verbeter jij je kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Door de verminderde zwaartekracht in het water heb je bovendien weinig kans op blessures.

Naar de fysio bij blessures

Heb je fysieke klachten? Ook dan kun je bewegen en je lichaam trainen. Vraag advies aan je fysiotherapeut, huisarts of een goed onderlegde sportinstructeur. Een goede trainer houdt rekening met jouw persoonlijke (on)mogelijkheden, of je nu 18 of 88 bent.  Mocht je tijdens het sporten onverhoopt wel een sportblessure oplopen, dan helpt de fysiotherapeut je weer op de been. Fysiotherapie wordt boven de 18 jaar slechts beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Overweeg een aanvullende verzekering. Jouw zorgverzekering vergelijken met andere zorgaanbieders kan kosten besparen.

Lees verder

Meest gelezen