Ideale vloer pvc

Ideale vloer kiezen? Neem een pvc vloer!

Het kiezen van een mooie vloer kan soms moeilijker zijn dan je denkt. Houten vloeren zijn al gauw erg duur, laminaat is niet altijd geschikt en betonvloeren storten is een hele onderneming. Gelukkig is er nu ook een andere optie: pvc!

Wat zijn PVC vloeren?

Pvc is een kunststof dat erg geschikt is om vloeren van te maken. Qua materiaal heeft het wel wat weg van zeil, maar in tegenstelling tot zeil hebben pvc vloeren een hele bijzondere uitstraling. Met PVC vloeren kan je namelijk alle kanten op. Er zijn pvc tegels die niet te onderscheiden zijn van ouderwetse plavuizen, pvc vloeren met een betonlook en pvc vloeren die sprekend lijken op een authentieke houten vloer. Genoeg te kiezen dus, en ook nog voor een zacht prijsje!

Voordelen van een pvc vloer

Naast de ruime keus en de zachte prijs, heeft pvc nog vele andere voordelen. Pvc tegels zijn er ten eerste te krijgen in allerlei soorten en maten. Niet alleen zijn er veel verschillende prints, ook zijn er verschillende lengte- en breedtematen waardoor er voor elke ruimte wel een geschikte pvc tegel te vinden is.

Ook zijn er pvc vloeren die in stroken geleverd kunnen worden. Deze stroken plak of klik je simpelweg aan elkaar zoals bij een laminaatvloer. Doordat het materiaal dun en soepel is is het makkelijk op maat te snijden. Hierdoor kun je zelfs te lastigste hoekjes zelf leggen!

In tegenstelling tot veel laminaat en hout, is een pvc vloer geschikt voor vloerverwarming. Ook is het materiaal makkelijk schoon te houden en zeer onderhoudsvriendelijk. Het is erg slijtvast en vochtbestendig. Ideaal dus voor de badkamer en andere vochtige ruimtes!

Verschillende soorten pvc vloeren

Er zijn verschillende varianten van de pvc vloer te krijgen. Misschien wel de makkelijkste om te leggen is de zelfklevende pvc vloer. Deze stroken pvc zijn erg dun en makkelijk op maat te knippen. Vervolgens hoef je alleen het stickervel op de achterkant te verwijderen voordat je de strook op de ondervloer plakt.

Een stevigere variant is verlijmbare pvc vloer. Deze vloer is geschikter voor zwaar gebruik, en wordt verlijmd op de al bestaande vloer. Wil je je vloer later misschien meeverhuizen? Dan is klik pvc en betere optie. Deze pvc vloer klik je in elkaar, net als bij het leggen van laminaat.

Looselay pvc vloeren zijn semi-zelfklevende stroken die je op de grond naast elkaar plakt. Je hoeft ze dus niet te klikken zoals bij klik pvc, maar ze zitten ook niet zo vast gelijmd als de verlijmbare pvc vloer. Deze variant is dus ideaal als je op zoek bent naar een herbruikbare vloer: je trekt de stroken simpelweg weer los en plakt ze op een andere plek weer vast!

Ben je dus op zoek naar een nieuwe vloer? Ga voor pvc: duurzaam, makkelijk, én goedkoop!  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print