WC schoonmaken en schoonhouden

WC schoonmaken, zo doe je dat

De wc schoonmaken, we krijgen er allemaal wel mee te maken. Maak hoe moet je dit nu eigenlijk goed doen? En hoe vaak vooral? De Ned7 huishoudcoach Marja Middeldorp geeft wekelijks tips op haar blog Schoonmaken met Marja. En deze week legt ze uit hoe je het beste te werk kunt gaan bij het schoonmaken van de plek waar we iedere dag wel even zitten!

Ik krijg nog steeds heel vaak de vraag: hoe vaak maak jij de wc schoon? Mijn antwoord? Iedere dag en het kan heel snel. Mij kost het maar anderhalve minuut om te doen. En wat is anderhalve minuut op een hele dag? Niets natuurlijk, maar dan zit je wel lekker schoon op de pot!

Wat is viezer? WC of mobiel?

Even een klein weetje. Wist je dat er op het scherm van je mobiele telefoon MEER bacteriën zitten dan op de bril van je WC?! Het is echt waar. En onderzocht. Ook het toetsenbord van je computer is vaak viezer dan je WC. Brrrrr. Een andere bron van bacteriën zijn van die ‘gele doekjes‘. Die zorgen er jaarlijks voor dat zo’n 700.000 mensen met klachten op de eerste hulp eindigen. Ik gebruik daarom voor dit klusje hygiënische wegwerpdoekjes. Wel zo’n fijn idee want anders verspreid je alleen maar bacteriën van de ene plek naar de andere plek. En dat is wel het laatste dat we willen! Maar hoe maak je het nu goed schoon in anderhalve minuut?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print