Industrieel design

Nieuw interieur? Ga voor industrieel design!

De industriële woontrend is niet meer weg te denken in Nederland. Niet zo gek, want met enkele items, zoals bijvoorbeeld een industriele boekenkast, krijgt het interieur meteen een robuuste uitstraling. Daarnaast is de industriële look makkelijk te combineren met andere woontrends, en geeft hij elke kamer een stoer tintje. Combineer hem bijvoorbeeld met de Scandinavische woonstijl voor een cleane look, of voeg schapenvachten toe voor een landelijk geheel.

Kasten

Er zijn tegenwoordig vele soorten industriële boekenkasten te verkrijgen. De multifunctionele trolley wordt steeds vaker gezien, net als de industriële vakkenkast en de lockerkast. De robuuste boekenkasten zijn veelal gemaakt van zwart staal gecombineerd met hout. Helemaal mooi zijn de kasten gemaakt van gerecycled hout. Het gebruikte hout is bij elke kast verschillend, en geeft elke stoere boekenkast een unieke look.

Het grote voordeel van een robuuste industriële boekenkast is dat hij toepasbaar is in elke ruimte. Zo zijn er smalle kasten te krijgen voor in de hal, lage dressoirs voor in de woonkamer, of robuuste vakkenkasten voor op de studeerkamer. Ook het naast elkaar plaatsen van industriële boekenkasten wordt vaak gezien. Zo is er voor elke ruimte een geschikt exemplaar.

Verlichting

Naast de industriële boekenkast mag industriële verlichting niet ontbreken. Veel gezien zijn de industriële hanglampen voor boven de eettafel. Waar deze stoere lampen voorheen enkel te krijgen waren in zwart of wit, is er nu een ruime keus in kleuren en materialen. Helemaal terug is de hanglamp van beton. De grijze kleur van de betonlamp laat zich perfect combineren met natuurlijke materialen zoals hout, en geeft het gehele interieur een warme uitstraling.

Materialen

Staal en verweerd hout zijn zeer kenmerkende materialen voor de industriële woonstijl. Deze materialen komen veel terug in stoere kasten, maar bijvoorbeeld ook bij eettafels. Een statement maken? Ga dan voor een stoere stalen keukenbar, of grote lockerkast. Subtielere accenten zijn aan te brengen met bijvoorbeeld metalen stoelen of krukken.

Leer is een materiaal dat bij uitstek geschikt is voor de industriële woontrend. Het laat zich perfect combineren met hout en staal, en geeft het geheel een stoere vintage look. Er is volop keus in leren banken, maar ook kleinere items zoals leren kussens en eetkamerstoelen voelen zich helemaal thuis in de industriële stijl.

Met bovenstaande tips en materialen is het mogelijk om elk interieur een industrieel tintje te geven. Van landelijk tot Scandinavisch, de industriële look combineert perfect en geeft elke kamer een robuuste uitstraling. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print