Inloopdouche

Een inloopdouche of een douchecabine?

De badkamer is dé ideale plek om even een momentje voor jezelf te pakken. Je maakt je klaar om de dag goed te beginnen of juist ontspannen en weer schoon af te sluiten. Een douche mag daar eigenlijk niet bij ontbreken.

En mocht je toevallig in de markt zijn voor een nieuwe douche, wat heeft dan jouw voorkeur én waar moet je op letten? We hebben wat tips en voordelen voor je op een rijtje gezet. Dat maakt het zoeken hopelijk een stuk makkelijker!

De inloopdouche is populair

In Nederland zie je steeds vaker een inloopdouche in de badkamer. De douchecabine met douchebak wordt steeds minder verkocht. Voor de opkomst van de inloopdouche was de douchecabine van 90×90 cm ontzettend populair. Hoe komt het dat de douchecabine minder populair is geworden? Dat heeft alles te maken met de voordelen van een inloopdouche.

Een inloopdouche bestaat namelijk uit minder onderdelen. Minder vervelende hoekjes waar vuil zich kan ophopen. Dit scheelt enorm in het onderhoud van de inloopdouche. Ben je weleens iemand tegen gekomen die het leuk vindt om de douche te poetsen?

De voor- en nadelen

Je kunt een inloopdouche vormen zoals je zelf wilt. Het is namelijk één glazen douchewand (of meerderen) die je kunt positioneren zoals jij wilt. Er zijn inloopdouches van 50 cm tot aan 200 cm. Is 90×90 cm wat te krap voor jou? Neem dan een lekkere ruime inloopdouche.

Het oog wil ook wat en een inloopdouche sluit hier perfect op aan. Een inloopdouche gaat namelijk op in je badkamer. De vloertegels lopen mooi door waardoor het één geheel lijkt. Een douchecabine doet dat niet. Een inloopdouche zorgt zo voor een strak ogende badkamer een moderne uitstraling.

Type douchewand

Tegenwoordig heb je erg veel keuze als het gaat om het soort glas. Dit is niet enkel een voordeel van een inloopdouche. Dit is ook van toepassing op een douchecabine. Je hebt keuze uit een transparante douchewand. Dit zorgt ervoor dat de badkamer groter lijkt én het laat meer licht toe. Vind je privacy belangrijk dan kun je kiezen voor een douchewand met een matte strook of een geheel bedekte glazen douchewand. Deze zijn beschikbaar in diverse kleuren waardoor je de douche perfect kunt matchen bij de rest van de badkamer.

Voordelen douchecabine

Een inloopdouche klinkt goed maar de douchecabine heeft toch ook nog steeds voordelen. Wellicht zijn deze belangrijker voor jou dan de voordelen van de inloopdouche.

Een groot voordeel is dat een douchecabine dicht kan. Hierdoor blijft de badkamer beter droog en hoef je niet steeds de vloer te drogen na het douchen. Daarnaast blijft de warmte beter hangen in de douchecabine wat zorgt voor een aangenaam gevoel.

Al een keuze kunnen maken met deze tips? Voor welke douche kies jij?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print