Biminitop voor je boot

1. Wat is een biminitop

Een biminitop, kortgezegd bimini, is een zonnetent voor op een boot. Deze tent bevindt zich boven de kuip en beschermt op die manier inzittenden tegen de zon en lichte regen.

2. Verschil biminitop en buiskap

Zoveel tenten en verschillende benamingen. Een biminitop bestaat enkel uit het bovenste gedeelte van een tent: het dak. Zijkanten zijn niet aanwezig. Een buiskap staat daarentegen boven de ingang van de boot en beschermt tegen spatwater en regen. 

3. Biminitop voor een sloep

Een sloep wordt vaak met mooi, zonnig en het liefst warm weer gevaren. Bescherming tegen de zon door middel van een bimini is dan wel zo wenselijk. Het vergoot het comfort aan boord en oogt ook nog eens bijzonder gezellig.

4. Biminitop voor een kruiser

Om de buitenruimte van een kruiser optimaal te kunnen benutten, wordt er vaak gekozen voor een biminitop. Een kruiser beschikt vaak al over harde buiskap. Een biminitop is daarop een handige toevoeging: het maakt de leefruimte groter en beschermt tegen de zon en een regenbuitje.

5. Biminitop voor een speedboot

Ook op speedboten is de biminitop populair. Doordat een speedboot bij hoge snelheden veel krachten moet opvangen is het van belang er zeker van te zijn dat de constructie de juiste sterkte heeft. Door de hoge vaarsnelheden wordt bovendien de zonkracht vaak onderschat. Een biminitop is dan des te belangijker ter bescherming van de huid. 

6. Biminitop voor een (zeil)jacht

Voor of na een zeiltocht is bescherming tegen de zon wel zo prettig. Ook voor zeiljachten is een biminitop een uitkomst. Het maakt ontspannen in de kuip na een lange vaardag extra comfortabel. De meeste bimini’s kunnen gewoon blijven staan tijdens het varen, maar je kunt er ook voor kiezen om ‘m in te klappen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print