Fit op latere leeftijd

Hoe blijf je fit op latere leeftijd?

Ook op latere leeftijd wil je graag fit blijven. Maar het kan dan toch wat meer een uitdaging worden. Het helpt in ieder geval om consistent te zijn! Je fit voelen kun je vertalen naar verschillende thema’s, waar we in dit artikel verder op ingaan. Lees daarom zeker even mee.

Neem een hond

Een van de leukste manieren om fit te blijven? Neem een hond! Zo moet je immers wel naar buiten toe, om je lieve dier uit te laten. En dat heb je er dan ook graag voor over. Zelfs als het weer buiten maar matig is. Ga natuurlijk wel goed na hoe ver je zelf kunt lopen. Een grote hond heeft al gauw lange wandelingen nodig. Is dat net wat te veel van het goede? Dan kun je beter een kleine hond kiezen.

Zoek daarbij meteen de juiste hondenriem uit, om het dier comfortabel aan de lijn te hebben. Een hond zorgt niet alleen voor meer beweging in je leven, maar ook voor meer gezelligheid. En dat is natuurlijk ook veel waard. Als jullie band groeit, worden jullie echt maatjes samen. Een fijn vooruitzicht!

Leuke uitjes

Blijf lekker veel uitjes doen. Zo voorkom je dat je dagen saai zijn! Je hoeft heus niet meteen iedere dag de hort op te gaan. Maar maak hier bijvoorbeeld eens per paar weken of maand tijd voor vrij. Wat jij een leuk uitje vindt, is aan jou om te bepalen. Bezoek een mooi natuurgebied voor een wandeling of fietstocht.

Heb je een hond? Die neem je gezellig mee, met een honden bench. Ook culturele uitjes zijn een aanrader. Ga naar een museum, theater of concert bijvoorbeeld. Of trakteer jezelf op een dagje in de stad. Strijk neer op een terras, drink een goede kop koffie. Zo’n dag is genieten.

Blijf sporten

Je fit voelen lukt ook door te blijven sporten. En voordat je denkt dat je jezelf moet afbeulen in de sportschool: dat is niet per se het geval. Luister vooral naar wat je lichaam toelaat. Voelt een oefening te zwaar? Dan doe je ‘m net wat anders of lichter. Bedenk ook vooral welke sport jij leuk vindt om te doen. Dat kan in de sportschool zijn. Of denk juist aan een buitensport, of een teamsport. Het is slim om verschillende sporten uit te proberen, om dit te achterhalen voor jezelf. Zeker als je even niet meer weet welke sport nu bij jou past.

Gezonde levensstijl

Kies in algemene zin voor een gezondere levensstijl. Sport en beweging helpt hierbij, zoals je hierboven leest. Maar ook gevarieerd eten hoort in het straatje thuis. Op die manier krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen. Daarnaast is het prettig om zo min mogelijk stress te ervaren in je leven. Heb je hier last van? Zoek dan uit wat die stress oplevert. En vooral hoe je dit weer kunt verminderen. Hier kan best wat tijd overheen gaan. Dat is wel goed om je te realiseren. Langzaam maar zeker kom je weer van stressgevoelens af, bij een gerichte aanpak.

Sociale activiteiten

Last but not least: zorg voor genoeg sociale activiteiten in je leven. Dit houdt je namelijk ook fit. En bovenal gelukkig! Je hebt daarmee iets om naar uit te kijken in je agenda. Je kunt er in het bijzonder voor kiezen om iets actiefs te doen met familieleden of vrienden, om twee vliegen in een klap te slaan. Maar dit is natuurlijk geen vereiste.

Gewoon even een kort praatje houden met iemand doet je al goed. Bel spontaan eens aan bij de buren bijvoorbeeld. Liever een uitgebreider moment met je naasten? Ga samen koken, want ook dat is gegarandeerd een succes. Neem de tijd om vervolgens uitgebreid te tafelen. En om weer eens lekker bij te kletsen!

Blijf op latere leeftijd veel verschillende dingen doen. Of het nu aankomt op sporten of uitjes: het houdt je mooi bezig. En omring je daarbij met lieve mensen en dieren, voor veel gezelligheid in je leven!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print