Winterproof

Drie tips om je huis winterproof te maken

Het is winter, en het zal niet lang duren voordat de eerste sneeuw uit de lucht komt vallen. De een vlucht liever naar een zonnig strand, de ander vindt het heerlijk om zich dik in te pakken en lekker de kou in te gaan, om daarna natuurlijk te genieten van een kop chocolademelk bij het vuur. In Nederland is de winter in ieder geval niet te vermijden, daarom geven wij je drie tips om je huis winterproof te maken. Bereid je huis goed voor op de winter en je zult zien dat je niet in de kou komt te staan.

Brandhout

Niets geeft zoveel sfeer als een knapperend vuurtje. Gelukkig beschikken relatief veel woningen nog over een open haard, of mooie houtkachel. Ook de Zweedse houtkachel zien we steeds vaker terug. Deze kachel staat bekend om zijn hoge rendement.

Zonder brandhout natuurlijk geen vuur. Gelukkig kan je tegenwoordig gewoon online brandhout kopen. Het is zelfs mogelijk om verschillende soorten brandhout te kopen. Het soort hout dat je kiest heeft grote invloed op hoe het vuur brandt. Essenhout zorgt doorgaans voor het mooiste vuur. Ook brandt deze houtsoort langzaam en gelijkmatig, en kan je dus langer van je vuur genieten. Let er wel op dat het brandhout goed gedroogd is. Goed gedroogd brandhout verbrandt beter en heeft een hoger rendement.

Voeg warmte toe in je interieur

De winter is hét moment om wat warmte toe te voegen in je interieur. Helemaal van nu is de stof velour. Deze zachte stof geeft iedere woonstijl een klassieke twist. Leuk je bank op met velouren kussentjes, of schaf een retrostoeltje aan in deze hippe stof.

Ook de vloer kan wel wat warmte gebruiken in de donkere dagen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een mooi wollen kleed, en maak het geheel af met schapenvellen. Vergeet vooral niet om kaarsen toe te voegen, kaarsen zorgen immers meteen voor een gezellige sfeer. Helemaal in de wintermood komen? Kies dan voor een geurkaars in de geuren kaneel of vanilla spice!    

Denk ook aan de tuin

Vergeet niet dat de tuin ook aandacht nodig heeft als de vrieskou eraan komt. Kijk welke meerjarige planten afgedekt kunnen worden, en haal planten die niet tegen vorst kunnen naar binnen. Daarnaast is het leuk om een zitje te creëren waar je ook in de winter van kan genieten. Zorg voor voldoende dekentjes, zet het brandhout klaar en stook het vuur lekker op in de tuinkachel!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print