Cannabissoort kiezen

De cannabissoort kiezen die bij je past doe je zo

Iedereen heeft een cannabissoort die bij hem of haar past. De een is meer van een rustig, relaxt effect, terwijl de ander juist meer op zoek is naar dat opwekkende en energieke effect. Maar ook daartussen zitten nog talloze andere soorten cannabis. Bijna elke cannabisgebruiker heeft wel een favoriet. Heb je deze nog niet, maar ben je er wel naar op zoek? De volgende tips helpen je hier wellicht mee.

Probeer niet alles, maar diverse soorten

Er zijn veel verschillende soorten cannabis en elke soort heeft weer zijn eigen sub-soorten, kruisingen, et cetera. Dat betekent dat veel soorten dus met elkaar overeenkomen en toch verschillend zijn. Moet je nu elke soort die er is proberen? Nee. Het beste is om eerst een soort te vinden die je wel lekker vindt en vanaf hier weer door te gaan. Wellicht duurt dit even omdat er zo veel soorten zijn, maar door alleen de grootste soorten te proberen maak je het allemaal al een stuk makkelijker. Vanaf hier kun je weer kijken naar soorten die hieronder vallen. Normale Haze wiet bijvoorbeeld heeft veel soorten die erbij komen.

Hoe gebruik je de cannabis?

Wat is de manier waarop je de cannabis gebruikt? Dit zegt ook veel over het wel of niet lekker vinden van een soort wiet. Sommige mensen vinden het sowieso niet lekker om het met een joint te roken, of doen het juist alleen maar zo. Anderen zweren misschien bij het gebruiken van een waterpijp of vaporizer. Dit is maar net wat je zelf prettig vindt en fijn vindt werken. Een tip: als je denkt dat je een wietsoort in een joint niet lekker vindt, probeer het dan puur in een waterpijp. Door de tabak die in een joint zit, kan de hele ervaring anders worden en niet iedereen vindt dit even prettig.

Probeer een andere vorm

Merk je dat het roken van cannabis simpelweg niks voor jou is? In dat geval kun je ook CBD-olie proberen, of bijvoorbeeld het maken van edibles. Hier maakt het een stuk minder uit van wat voor wiet het product gemaakt is, en zal je dus ook minder snel last hebben van een wietsoort die misschien niet goed bij jou past. Experimenteer met verschillende soorten edibles of verschillende concentraties CBD-olie. Probeer eerst eens CBD olie 5% en kijk dan of je meer nodig hebt. Werkt dit ook niet voor je, dan zijn er nog altijd genoeg andere dingen die te proberen zijn. Kijk bijvoorbeeld op www.royalqueenseeds.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print