Stucen doe je zo

5 dingen waar je op moet letten bij het stucen

Stucen kent twee soorten. De eerste is om te stucen als onderlaag. Dit betekent dat je een goede basis maakt om de muren te schilderen of behangen. Je zorgt ervoor dat de muren weer gelijk worden. De andere soort van stucen is om het te gebruiken als eindafwerking. Het is dan niet de bedoeling dat je de muren gaat schilderen of behangen. Stucen is wel een klus die goed uitgevoerd moet worden. Daarom zijn er aan aantal zaken waar je op moet letten. Lees dus snel verder!

Juiste voorbereiding

Wanneer je aan de slag gaat met stucen, is de juiste voorbereiding cruciaal. Het is belangrijk dat je de radiatoren in de ruimte weghaalt. Zo kan het stucen overal plaatsvinden. Hiernaast kan je ervoor kiezen om de deuren te verwijderen. Dit maakt het stucen ook een stukje makkelijker. Er zit dan namelijk minder in de weg. Vergeet vooral niet om bepaalde dingen af te plakken. Denk aan stopcontacten of lichtschakelaars.

Goede materialen

Stucen is een lastige klus. Om die reden is het erg belangrijk dat je materialen aanschaft van goede kwaliteit. Zo heb je de meeste kans dat het stucen goed lukt. Er zijn een aantal benodigdheden die je nodig hebt. Je hebt onder andere voorstrijk, een mixer en een plamuurmes nodig. Je kan altijd kijken of je bepaalde materialen tweedehands kan krijgen voor een lage prijs. Stucen kan namelijk bij elkaar veel geld kosten. Denk er dus goed over na als je materialen gaat aanschaffen.

Fysiek best zwaar

Veel mensen die zelf willen gaan stucen, vergeten vaak dat het fysiek best wel een zware klus is. Het is dus belangrijk dat je een beetje spieren hebt om deze klus uit te voeren. Je bent namelijk veel bezig met je armen en dit zijn je armen waarschijnlijk niet helemaal gewend. Hierdoor kan je al snel spierpijn oplopen. Het vervelende aan stucen, is dat je snel moet werken. Het stucwerk droogt over het algemeen erg snel op. Het is belangrijk dat je daarop voorbereid bent.

Staat van de muren

De staat van de muren is erg belangrijk bij het stucen. Zitten er veel gaten in de muren? Dan kan het een goed idee zijn om van tevoren de gaten te vullen. Daarmee zorg je ervoor dat het stucen wat makkelijker verloopt. Vergeet overigens niet om je vloer goed af te dekken. Zo voorkom je dat de vloer vies wordt. Moet je nog een nieuwe vloer leggen en wil je graag een pvc-vloer? Kosten pvc vloer leggen kunnen verschillen. Je kan vaak beter de vloer na het stucen leggen.

Stukadoor inschakelen

Om het jezelf toch echt een stuk makkelijker te maken, kan je ook een stukadoor inschakelen. Dat is een professional in het stucen. Kijk wel of je goede reviews kan vinden over de stukadoor. Het zou zonde zijn als de stukadoor niet zulk goed werk levert. Wat kost stucen? Dat hangt onder andere af van het type stucwerk en de grootte van de ruimte. Dit kan je altijd overleggen met de stukadoor voordat hij begint.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print