Hartwacht programma

HartWacht programma redt levens en niet alleen dat!

Je hoort het niet vaak, maar er zijn programma’s binnen de gezondheidszorg die al heel snel meetbare resultaten opleveren waar zelfs verzekeraars enthousiast van worden. Cardiologiecentra Nederland ontwikkelde samen met Zilveren Kruis en Luscii een programma genaamd: HartWacht. En de resultaten waren fenomenaal!

Minder ziekenhuisopnames, spoedbezoeken en ritten met de ambulance. Allemaal zaken waar niet alleen patiënten blij van worden, maar verzekeraar Zilveren Kruis was ook heel enthousiast. “We zeggen niet zo snel dat de resultaten van een bepaald project indrukwekkend zijn. Maar in dit geval was daar toch wel degelijk sprake van”, aldus Olivier Gerrits, directeur zorginkoop bij Zilveren Kruis, over het nieuwe zorgconcept HartWacht.

Onderzoeksresultaten HartWacht programma

Als onderdeel van het programma werden zo’n 128 verzekerden gevolgd. Zij maakten al langere tijd gebruik van de dienst en gaven dus een goed beeld van wat het programma kon doen. Het aantal dagen dat mensen in deze groep verpleegd moesten worden bleek in één jaar tijd met meer dan 40 procent te zijn afgenomen. Het aantal spoedritten met de ambulance daalde met maar liefst 30 procent en het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp daalde zelfs met 70 procent! Olivier Gerrits: “We waren er al van overtuigd dat telemonitoring bijdraagt aan de eigen regie van de patiënt en een betere kwaliteit van leven. Nu blijkt deze vorm van zorg voor onze verzekerden ook nog eens gepaard te gaan met minder opnames, spoedbezoeken en ambulanceritten.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print