Volg ons

Digitaal

HartWacht programma redt levens en niet alleen dat!

Het HartWacht programma dat Cardiologiecentra Nederland samen met Zilveren Kruis ontwikkelde heeft tot nu toe al opvallende resultaten opgeleverd.

Geplaatst

op

Hartwacht programma

Je hoort het niet vaak, maar er zijn programma’s binnen de gezondheidszorg die al heel snel meetbare resultaten opleveren waar zelfs verzekeraars enthousiast van worden. Cardiologiecentra Nederland ontwikkelde samen met Zilveren Kruis en Luscii een programma genaamd: HartWacht. En de resultaten waren fenomenaal!

Minder ziekenhuisopnames, spoedbezoeken en ritten met de ambulance. Allemaal zaken waar niet alleen patiënten blij van worden, maar verzekeraar Zilveren Kruis was ook heel enthousiast. “We zeggen niet zo snel dat de resultaten van een bepaald project indrukwekkend zijn. Maar in dit geval was daar toch wel degelijk sprake van”, aldus Olivier Gerrits, directeur zorginkoop bij Zilveren Kruis, over het nieuwe zorgconcept HartWacht.

Onderzoeksresultaten HartWacht programma

Als onderdeel van het programma werden zo’n 128 verzekerden gevolgd. Zij maakten al langere tijd gebruik van de dienst en gaven dus een goed beeld van wat het programma kon doen. Het aantal dagen dat mensen in deze groep verpleegd moesten worden bleek in één jaar tijd met meer dan 40 procent te zijn afgenomen. Het aantal spoedritten met de ambulance daalde met maar liefst 30 procent en het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp daalde zelfs met 70 procent! Olivier Gerrits: “We waren er al van overtuigd dat telemonitoring bijdraagt aan de eigen regie van de patiënt en een betere kwaliteit van leven. Nu blijkt deze vorm van zorg voor onze verzekerden ook nog eens gepaard te gaan met minder opnames, spoedbezoeken en ambulanceritten.”

Ned7 is dé lifestyle community met nieuws over alles wat ons dagelijks bezighoudt. Van voeding tot huishouden.

Lees verder
Advertentie
Reacties

Digitaal

iPhone XR hoesjes voor je smartphone, een slimme keuze

Heb je een iPhone XR dan wil je die het liefste zo goed mogelijk beschermen. Maar welk hoesje moet je kiezen?

Geplaatst

op

door

iPhone XR hoesjes van Casimoda

Ben je de gelukkige bezitter van de iPhone XR, dan bezit je een prachtige high-end smartphone. Een mobiele telefoon met het meest geavanceerde LCD-display, namelijk de Liquid Retinadisplay. Daar ben je zuinig op!

Dan wil je ook bescherming kiezen die overeenkomt met de kwaliteit van je smartphone en geen hoesje dat zo kapot is. Een hoesje waar je dus volledig op kunt vertrouwen. De smartphonehoesjes van Casimoda bieden naast de bescherming van jouw kostbare mobiel, ook trendy, hippe en duurzame covers specifiek gemaakt voor Apple.

Krachtige smartphone

De iPhone XR biedt dankzij de briljante camera features veel mogelijkheden. Dit gebeurt met behulp van de krachtige chip die dit mogelijk maakt. De mogelijkheden die Casimoda biedt in beschermhoesjes hangt af van jouw keuze om je smartphone persoonlijk te maken. De website van Casimoda is zodanig ingericht dat je snel de juiste iPhone hoesjes vindt. Ruime keuze in hardcase, flipcase en siliconen covers. Maar waar moet je op letten?

Met iPhone XR gekleurd coveren

De iPhone XR is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. De eerste keuze die je hebt gemaakt is de keuze van jouw favoriete kleur. Of je keuze zwart, wit, rood of geel is, je kunt dat goed combineren met de telefoonhoesjes van Casimoda. Zodat jouw iPhone XR met een passende cover nog meer opvalt en laat zien hoe jij in het leven staat.

Jouw iPhone XR hoesje kiezen

Er zijn meerdere iPhone XR hoesjes van Casimoda verkrijgbaar. Allereerst valt het design op. Dat is een persoonlijke keuze, maar no worries: genoeg keuze!. Wat het ook wordt, je blijft verzekerd van top kwaliteit die een goede bescherming biedt voor jouw kostbare telefoon. Hip en trendy kan dus ook sterk en duurzaam zijn. Kleine beschadigingen zoals krassen worden voorkomen en dat is uiteindelijk ook waarom je een hoesje zoekt.

Waarom een telefoonhoesje bij Casimoda

Casimoda is een van de meest trendy webshops voor hippe mobiele telefoonhoesjes. De covers zijn hand-made en worden pas bij je bestelling vervaardigd. Hierdoor kunnen ze de kwaliteit van hun hoesjes garanderen. Klantvriendelijkheid vinden ze ook belangrijk: snelle service in leveren, mogelijkheid van achteraf betalen en een ruime bedenktijd. Zo hebben ze een loyale vaste klantenkring opgebouwd.

Lees verder

Digitaal

Sport je fit na je vijftigste

Sport je fit na je vijftigste! Waarom niet? Het leven stopt niet als je de vijftig bent gepasseerd. We hebben wat tips voor je.

Geplaatst

op

door

Sport je fit

Dit gastblog is gemaakt in samenwerking met vergelijkingssite Pricewise.nl

We worden met zijn allen steeds ouder. In Nederland is in 2020 maar liefst de helft van de volwassenen vijftig jaar of ouder. Dat het leven niet ophoudt na je vijftigste kan niet vaak genoeg worden gezegd.

Voor de 50-plusser ligt een wereld aan mogelijkheden in het verschiet: veranderen van baan, weer studeren, een wereldreis maken, opnieuw verliefd worden of bijvoorbeeld regelmatig(er) sporten. Onderzoek wijst uit dat wie gelukkig oud wil worden moet investeren in de gezondheid en een sociaal netwerk. In sport kun je deze elementen goed combineren.

Sporten voor 50-plussers

De meeste mensen hebben in een grijs verleden wel eens aan sport gedaan. In de leeftijdsgroep 50 tot en met 65 jaar is de sportdeelname echter relatief laag. Terwijl deze leeftijdscategorie meestal juist meer vrije tijd heeft; de kinderen zijn het huis uit en ze zijn mogelijk minder gaan werken. Maar welke sport kies je als je de vijftig bent gepasseerd? Waar de een zich het liefst in het zweet werkt tijdens een intensieve spinning training op knallende muziek, zoekt de ander de rust op in een mindful yogasessie. Of misschien is een teamsport meer voor jou?

Iedereen kan sporten

Twijfel je aan je eigen sportiviteit of de haalbaarheid van sportactiviteiten? Begin rustig aan. Dansen, wandelen, fietsen en zwemmen zijn laagdrempelige sporten. Dansen is een aanstekelijke manier om sportief en gezond te blijven. Veel dansscholen bieden programma’s of lessen aan voor 50-plussers, van stijldansen tot salsa. Wandelen is misschien wel de makkelijkste manier om voldoende beweging te krijgen. Je verbrandt maar liefst 200 calorieën als je elke dag 10.000 stappen (circa zeven km) zet. Elke stap telt: stap een halte eerder de bus uit, loop de trap op en af, ga stofzuigen of de hond uitlaten.

Sport je fit

Fietsen is populair onder 55-plussers en dan vooral als buitenactiviteit. Zie jij jezelf niet in lycra op de racefiets stappen? Dat hoeft ook niet. Ga eropuit en maak samen een fietstocht. Bevorderlijk voor je gezondheid én je sociaal leven. De Fietsersbond organiseert cursusdagen voor oudere fietsers, zodat iedereen gezond en veilig kan fietsen. Zwemmen is ideaal om je gewrichten te ontlasten. In het zwembad baantjes trekken of wie weet wordt er bij jouw in de buurt aquarobics gegeven. Met aquarobics verbeter jij je kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Door de verminderde zwaartekracht in het water heb je bovendien weinig kans op blessures.

Naar de fysio bij blessures

Heb je fysieke klachten? Ook dan kun je bewegen en je lichaam trainen. Vraag advies aan je fysiotherapeut, huisarts of een goed onderlegde sportinstructeur. Een goede trainer houdt rekening met jouw persoonlijke (on)mogelijkheden, of je nu 18 of 88 bent.  Mocht je tijdens het sporten onverhoopt wel een sportblessure oplopen, dan helpt de fysiotherapeut je weer op de been. Fysiotherapie wordt boven de 18 jaar slechts beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Overweeg een aanvullende verzekering. Jouw zorgverzekering vergelijken met andere zorgaanbieders kan kosten besparen.

Lees verder

Digitaal

Aanvullende zorgverzekeringen voor 50-plussers

Als 50-plusser is het verstandig te kijken naar het afsluiten van aanvullende zorgverzekeringen. Onze wensen zijn namelijk anders.

Geplaatst

op

door

Aanvullende zorgverzekeringen

Dit gastblog is gemaakt in samenwerking met vergelijkingssite Pricewise.nl

Hoe ouder we worden, hoe meer zorg we nodig hebben. Als 50-plusser stel je daarom andere eisen aan de zorgverzekering dan bijvoorbeeld een student. In Nederland is iedereen verplicht om een basisverzekering te hebben. Voor ouderen kan het lonen om aanvullende verzekeringen af te sluiten, afgestemd op de zorg die je nodig hebt. Hoe vind je de zorgverzekering die het beste bij je past en wat wordt er allemaal vergoed?

Medicijnen

De basisverzekering vergoedt alleen medicijnen die door de overheid zijn opgenomen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem. Wil je liever geen eigen bijdrage betalen óf gebruik je medicijnen die niet onder bovenstaand systeem vallen? Dan kun je het beste een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Fysiotherapie

De dekking voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde. Over het algemeen worden behandelingen voor mensen met een chronische ziekte vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. De kans bestaat dat er voor jouw aandoening geen vergoeding is vanuit de basisverzekering. In dat geval kun je kiezen voor een extra aanvullende zorgverzekering.

Gehoorapparaten en kunstgebitten

Heb je een gehoorapparaat of een kunstgebit nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de totale kosten. De overige 25% betaal je zelf. Ook hiervoor geldt dat je jezelf aanvullend kunt verzekeren, zodat de kosten volledig worden vergoed. Bij sommige zorgverzekeraars valt het kunstgebit onder de dekking van de tandartskosten. Als je extra tandartskosten maakt, kan het dus zijn dat je niet alle kosten voor het kunstgebit vergoed krijgt. Hou hier rekening mee bij de keuze voor de tandartsverzekering.

Vergoeding voor thuiszorg

Zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor de verpleging en verzorging aan huis. Deze onderdelen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Er wordt wel een eigen bijdrage gevraagd. De onderdelen huishoudelijke hulp en ondersteuning worden door de gemeente opgepakt. Bij een aantal zorgverzekeraars bestaat de mogelijkheid om je te verzekeren voor de eigen bijdrage voor de thuiszorg.

Eigen risico verhogen

Als je nog gezond bent en niet zo veel zorg nodig hebt, dan kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Dit noemen we ook wel het vrijwillig eigen risico. Je kunt het vrijwillig eigen risico verhogen met maximaal € 500. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico is, des te minder premie je betaalt per maand.

Zorgverzekering vergelijken

Wist jij dat je honderden euro’s kunt besparen als je elk jaar jouw zorgverzekering vergelijkt? Wil jij weten welk 50-plus pakket het beste bij jouw behoeften en wensen past? Via deze website kun je verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Houdt er rekening mee dat je nog maar één keer per jaar mag wisselen van zorgverzekering. Je hebt tot en met 31 december de tijd om over te stappen.

Lees verder

Meest gelezen