Goede tuininrichting

Besparen op je tuininrichting, dat doe je zo!

Sta jij op het punt je tuin leuk in te richten? Een goede zet! Een mooie tuintafel van hout, een relaxte tuinbank of nieuwe planten kunnen van je tuin al een fijnere plek maken. Maar waarschijnlijk wil je niet onnodig veel geld uitgeven. Gelukkig kun je je tuininrichting ook heel betaalbaar maken. Dit zijn 5 tips om te besparen op die tuininrichting.

1. Kies voor kwalitatieve en tijdloze tuinmeubels

Goedkoop is duurkoop wordt weleens gezegd. En niet onterecht! Wanneer je tuinset snel slijt, ben je op termijn niet voordeliger uit. Kies daarom voor kwalitatieve tuinmeubels die je ook na een tijdje nog mooi vindt. Een mooie houten tuintafel bijvoorbeeld. Met een tuintafel van hout kun je al veel sfeer creëren, zeker in combinatie met leuke stoelen. Als je voor mooie meubels kiest met een tijdloze uitstraling, dan kun je daarmee zeker een paar jaar vooruit. Dat scheelt weer wat kosten voor het vervangen van je meubels.

2. Koop meerjarige planten

Heb je plantenbakken en perken in de tuin? Kies dan bewust voor planten die meerdere jaren meegaan. Eenjarige planten zijn vaak op termijn erg duur, omdat je dan elk jaar opnieuw planten moet kopen. Meerjarige planten kopen scheelt dus heel wat in de portemonnee.

3. Wissel stekjes en zaden uit

Als je een beetje rondvraagt bij familie of vrienden, heeft er vast wel iemand nog wat stekjes of zaden van tuinplanten over. Die kun je prima in je eigen grond planten of zaaien. Geef er een eigen stekje of zaden voor terug. Zo hebben jullie er allebei profijt van en hoef je geen ritje naar het tuincentrum meer te maken.

4. Kies voor grind in plaats van tegels

Tegels aanleggen in de tuin is vaak erg prijzig. Een stuk voordeliger is het om te kiezen voor een pad van grind. Ook met grind kun je namelijk een mooi en sfeervol wandelpad creëren. Een andere mooie en nog iets voordeligere optie zijn houtsnippers.  

5. Koop accessoires en gereedschap in de winter

Een laatste goede tip voor besparen op je tuin: sla in de winter in en koop producten zo met korting. In de zomer betaal je vaak het volle pond voor tuingereedschap en -accessoires. In de winter worden deze producten daarentegen vaak met korting aangeboden. Zo kun je aardig wat geld besparen als je je tuin volgend jaar weer wilt opleuken.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print