Tweedehands auto kopen

Tweedehands auto kopen

Gelukkig zijn er genoeg slimmigheidjes om autogebruik betaalbaar te houden, zoals een tweedehands auto kopen of elektrisch rijden. Daarnaast kun je je huidige auto zo optimaal mogelijk gebruiken om brandstof te besparen.

Tweedehands auto kopen

Het is een open deur, maar een tweedehands auto kost nu eenmaal minder in aanschaf dan een splinternieuwe. Dit wil echter niet zeggen dat je een minder goede auto koopt, want ook occasions kunnen goed, betrouwbaar en (niet onbelangrijk) mooi zijn. Je moet het niet erg vinden dat er al iemand anders in je auto gereden heeft, dat onderdelen slijtage vertonen of dat er hier en daar kleine beschadigingen zichtbaar zijn. Als je goed zoekt en goed onderzoek doet, kun je prima een occasion vinden die er als nieuw uitziet.

Elektrisch rijden

Een elektrische auto kopen is in aanschafwaarde niet de goedkoopste optie, maar de maandlasten van een elektrische auto zijn veel lager dan van een auto met verbrandingsmotor. Elektriciteit is veel goedkoper dan benzine of diesel, dus daar bespaar je al flink op. Daarnaast heb je belastingvoordeel, omdat je een duurzame keuze maakt. Hiermee probeert de overheid elektrisch rijden aan te moedigen.

Zo zuinig mogelijk rijden

Als je geen trek hebt in een nieuwe auto, kun je je huidige auto zo optimaal mogelijk gebruiken om kosten te besparen. Dit kun je doen om minder brandstof te verbruiken:

  • Kies de juiste versnelling. Een laag toerental is zuiniger dan ene hoog toerental. Zo kun je 50 km/u rijden in de vierde versnelling, sommige auto’s kunnen dat in de vijfde versnelling. 80 km/u kun je in de vijfde of zesde versnelling.
  • Zorg voor de juiste bandenspanning, want dit levert je 2-5% brandstofbesparing op. Meestal kun je in de deur aan de bestuurderskant vinden wat de beste bandenspanning voor jouw auto is.
  • Laat het gaspedaal wat eerder los. Je hoeft niet tot aan de stopstreep door te rijden, je kunt de auto ook uit laten rollen. Je verliest hier geen tijd door, maar je bespaart wel wat brandstof.
  • Laat de auto voor korte afstanden staan. Een warmgedraaide auto is zuiniger dan een auto waarvan de motor nog koud is. Om zoveel mogelijk te profiteren van een warme motor, kun je kleine autoritjes aan elkaar koppelen. Zo start je niet iedere rit met een koude motor.

Laat je ramen dicht tijdens het rijden

Wist je dat als je de ramen dicht laat tijdens het rijden, je al snel 10% aan brandstof bespaart! Je kunt de warmte ook uit de auto laten komen door de ramen voor het rijden open te zetten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print