Cadeautips voor een collega

10 cadeautips voor een collega

Een collega een cadeautje geven; het klinkt eenvoudiger dan het vaak in werkelijkheid is. Ten eerste omdat je vaak niet iedereen op werk persoonlijk (goed) kent. Met de ene persoon heb je nu eenmaal meer een klik dan met een ander, en zul je dus sneller naast werk gerelateerde zaken ook over je privéleven praten.

Daarnaast speelt nu ook nog eens mee dat de afgelopen jaren mensen elkaar vanwege de coronamaatregelen en het hybride werken elkaar minder vaak zien op het werk. Small talk bij de koffiemachine komt minder vaak voor, waardoor je minder goed weet wat mensen bezighoudt of wat ze graag doen. Inspiratie nodig voor een leuk cadeau voor een collega? Hieronder vind je tien tips.

Belangrijk: maak het persoonlijk

Mensen vinden het altijd leuk om cadeautjes te krijgen. Een presentje krijgt echter nog meer waarde als blijkt dat er echt over na is gedacht. Door je te verdiepen in de interesses van de ontvanger en deze informatie mee te nemen tijdens de zoektocht naar een cadeau, toon je belangstelling en geef je aan moeite te willen doen voor iemand. Ben jij aan de beurt om een cadeau te kopen voor een collega? Denk dan zelf eens na over welke interesses de collega in kwestie heeft. Kun je je niet herinneren het ooit over iets specifieks gehad te hebben, informeer dan eens bij andere collega’s of zij ideeën hierover hebben.

Een cadeau voor een collega: 10 tips

Wat leuke dingen zijn om cadeau te doen aan een collega? Hieronder vind je tien tips bij  uiteenlopende interesses.

  • Een boek of boekenbon;
  • Een tijdschrift(enabonnement);
  • Een thee en chocolade giftbox;
  • Een bier- of wijnpakket;
  • Een cadeaubon voor een bezoek aan een (specifiek) restaurant;
  • Een bioscoopbon of podiumcadeaukaart;
  • Een cadeaupakket met verzorgingsartikelen;
  • Een tegoedbon voor een proeverij;
  • Een tegoedbon voor een tuincentrum; of
  • Handig keukengerei of een cadeaubon voor een woonwinkel.

Weet je het echt niet? Koop dan een algemene cadeaubon, bijvoorbeeld van Bol.com. Hiermee sle je werkelijk nooit de plank mis.

Maak er een feestelijk moment van

Vergeet voor al niet dat het ontvangen van een cadeau niet alleen om het presentje op zichzelf gaat. Een deel van het plezier dat de ontvanger eraan beleeft, wordt veroorzaakt door de sfeer eromheen. Voor welke cadeau je ook gekozen hebt: pak het in feestelijk inpakpapier in, en voeg zo nodig nog extra strikken en linten toe. Geef daarnaast ook een kaart waarop alle (directe) collega’s hun naam hebben geschreven, en eventueel een bos bloemen. Vergeet tot slot ook de slingers en ballonnen, en vooral de taart niet!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print