Meer ruimte bijbouwen

Meer ruimte creëren? 3 manieren om je huis uit te bouwen.

Maar je hoeft er niet altijd flink in de buidel voor te tasten hoor, want ook het installeren van een goedkope dakkapel is mogelijk om iets meer ruimte te creëren. Hier lees je drie manieren om je huis uit te bouwen.

Een dakkapel

Met een dakkapel kun je extra stahoogte creëren in een ruimte met een schuin dak, zoals een zolder. Maar wat is de functie eigenlijk? Een dakkapel is een raam dat uit een schuin dak steekt. Het is een populaire manier om zowel licht als karakter aan een huis kan toe te voegen. Dakkapellen zijn er in allerlei vormen en maten, maar het meest voorkomende type is de zadeldakkapel. Dit type dakkapel heeft twee schuine zijden die bovenaan in een punt uitkomen, zoals een traditioneel zadeldak. Maar je kan natuurlijk ook een prefab dakkapel nemen, dit is een stuk sneller en makkelijker om te plaatsen en heeft een meer recht toe recht aan vorm. Wat een prefab dakkapel exact zal kosten, hangt natuurlijk volledig af van de afmetingen en het gewenste materiaal.

Dakkapellen kunnen ook alleen gebruikt worden om de buitenkant van een huis visueel aantrekkelijker te maken. Of ze nu eenvoudig of sierlijk zijn, dakkapellen zijn een tijdloze manier om iets meer ruimte te creëren en vooral charme en waarde toe te voegen aan je huis.

Een serre

Een serre is een geweldige manier om wat extra leefruimte aan je huis toe te voegen. Niet alleen biedt een serre een lichte en luchtige ruimte, maar kan ook het hele jaar door gebruikt worden. Of je hem nu wilt gebruiken als eetkamer, speelkamer of gewoon als plek om te ontspannen. Een serre is een veelzijdige toevoeging aan elk huis. En met zoveel verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen, is het gemakkelijk om er een te vinden die bij jouw wensen en je budget past.

Een opbouw

Een extra verdieping of opbouw op je huis bouwen is dé perfecte oplossing als je een grote oppervlakte wilt toevoegen aan je huis. Het kan dienen als opslag of kantoor aan huis. Maar natuurlijk ook als “master bedroom” of appartement voor je tiener die graag zijn of haar eigen ruimte wil. Een opbouw kan je ontzettend veel mogelijkheden bieden wat ruimte betreft. Maar helaas is een extra verdieping op je huis laten plaatsen niet de goedkoopste of makkelijkste oplossing. Je moet rekening houden met vergunningen en uiteraard flink wat gespaard hebben.

Wat je ook besluit te doen, zorg ervoor dat je de tijd neemt om het zorgvuldig te plannen. Het creëren van meer ruimte in je huis kan een groot project zijn, maar het is het waard als het betekent dat je huis comfortabeler en functioneler wordt voor jou en je gezin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print