Hennep producten

Het ene product van hennep is het andere niet

Denk je aan hennep, dan denk je al snel aan drugs. Aan high worden, stoned, aan zaken die gedoogd worden, maar wettelijk niet zijn toegestaan. Maar wist je dat je het hier eigenlijk maar over een heel klein deel van de hennepplant, en daarmee een heel klein deel van de toepassingen hebt? Hennep is misschien vooral bekend geworden als drug, dit plantje heeft nog veel meer te bieden. Zaken die niets met drugs te maken hebben, maar die wel goed kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld.

Door de bomen het bos niet meer zien

Hennep, paddo’s, wiet, cannabiszaden, THC, CBD: alle termen die met dat ene plantje te maken hebben, kunnen voor een leek nogal op elkaar lijken. Ze worden al snel stuk voor stuk in verband gebracht met drugs, met high of stoned worden. De enige stof in hennep die dat effect heeft, is THC. Dit wordt gewonnen uit de toppen van de vrouwelijke planten, en zorgt ervoor dat de gebruiker high kan raken. Voor veel mensen is dit precies wat ze willen, maar een groeiende groep ontdekt juist dat de hennepplant veel meer te bieden heeft dan THC.

Zij kunnen echter wel twijfels hebben voor zij een product gaan gebruiken dat uit hennep is gewonnen. Want tja, de naam staat toch bekend als drug. Het bezit van hennepplanten is eigenlijk wettelijk niet toegestaan. Is het gebruik van producten die uit hennep zijn gewonnen dan wel legaal?

Het antwoord is duidelijk. Ja. Zolang het niet om een product gaat waarin THC is verwerkt, zijn producten uit hennep gewoon toegestaan. Logisch, want zij hebben niets met drugs te maken. Je kunt hennepolie gebruiken in de keuken, prima voor salades, of zelfs kleding van hennep kopen. Bang om high te worden hoef je dan echt niet te zijn.

De verwarring is logisch

Het is logisch dat mensen echter angstig kunnen zijn voor het gebruik, omdat de termen zo vaak door elkaar heen worden gebruikt. Zo is er hennepolie voor in de keuken, maar wordt wietolie (waar wél THC in zit!) vaak ook aangeduid als hennepolie. De hennepolie, is weer iets heel anders. Deze draait namelijk om de stof CBD. Een legale stof uit hennep, die kan helpen bij tal van gezondheidsklachten. Veel mensen gebruiken dit al als supplement, en hebben er goede ervaringen mee. Ben je op zoek naar meer informatie over CBD? Die vind je hier.

Wie van plan is om producten op basis van hennep te gaan gebruiken, doet er dus goed aan om zich goed in alle verschillende termen en mogelijkheden te verdiepen. Het ene stofje is het andere niet, zo is wel duidelijk.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print