Volg ons

Liefde

Vrijen met je partner in het verpleeghuis

Vrijen met je partner in het verpleeghuis. In heel veel instellingen in Nederland is het nog steeds niet mogelijk. Maar dat is aan het veranderen.

Geplaatst

op

Vrijen met je partner

Zo’n 15% van de ouderen in een verpleeg- en verzorgingshuis mist romantisch of seksueel contact, blijkt uit het onderzoek ‘Jezelf zijn in het verpleeghuis’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Seksbehoefte

Het is de eerste keer dat is expliciet is gevraagd naar de seksuele behoefte van deze doelgroep. Tussen april 2015 en april 2016, deden 958 steekproefsgewijs gekozen 55-plussers mee. Vrouwen (72%) zijn vaker ondervraagd dan mannen (28%). De geïnterviewde ouderen komen uit 250 verschillende Nederlandse zorginstellingen.

Open deuren

“Het zijn vaak veiligheidsmaatregelen die op gespannen voet staan met de privéruimte die mensen nodig hebben om hun seksualiteit vorm te geven. Denk daarbij aan deuren die overdag open staan, bewegingssensoren of een zorgmedewerker met een sleutel van iedere kamer in haar zak”, aldus onderzoeker Lisette Kuyper in TROUW.

Stop met lacherigheid

Mensen die seks en/of romantiek missen zijn minder gelukkig, eenzamer, hebben meer psychische problemen en minder eetlust. Vooral mannen hebben hier last van. Over intimiteit en seksualiteit bij ouderen wordt vaak lacherig gedaan. Eerdere onderzoeken gingen over het perspectief van de zorgverlener of de behoefte van ouderen die nog op zichzelf wonen”, zegt Kuyper. “Dat iemand niet kan traplopen of hulp nodig heeft bij het wassen neemt niet weg dat er behoefte is aan lichamelijk contact.”

De sekskoffer

Het SCP heeft de ouderen ook gevraagd of ze vinden dat ze zichzelf kunnen zijn. Van de ondervraagde homoseksuele, lesbische en biseksuele bewoners heeft 70% het idee daar open over te kunnen zijn. Van alle ondervraagden voelde 90% zich gerespecteerd. Toch lijkt de extra aandacht voor het onderwerp zich uit te betalen, ziet Jacqueline Joppe van ActiZ, branchevereniging voor zorgondernemers. “Er zijn sinds een aantal jaar veel initiatieven om het onderwerp bespreekbaar te maken. Zo is er de sekskoffer met vragen en informatie die opening moeten bieden voor een gesprek over seks.”

Het duobed

Door het hele land worden symposia en cursussen gegeven. Daarin wordt besproken wat verpleegkundigen moeten doen als twee dementerenden het bed willen delen of als een bewoner aangeeft dat zijn of haar luier aanvoelt als een kuisheidsgordel. Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen aan den Rijn heeft een primeur: het duobed. Partners kunnen zo bij elkaar in bed slapen, iets wat tot nu toe nooit mogelijk was. Anneke Scheeres (73) komt elke dag bij haar man Michel Lachmann (82) die daar verblijft. Zij zijn blij met deze oplossing. Voor het eerst in 7 jaar kunnen ze ongestoord weer eens tegen elkaar aan liggen

Lees verder
Advertentie

Liefde

Hoe verwen ik mijn partner?

Wat kun je doen om je relatie spannend te houden? Er zijn tal van verrassende hulpmiddelen die je daarbij kunnen helpen.

Geplaatst

op

door

Hoe verwen ik mijn partner

Het gevoel van houden van, vertrouwen en het delen van leuke momenten zijn de grote voordelen van het hebben van een relatie. Bij een gezonde relatie horen natuurlijk ook het delen van intieme en romantische momenten samen in bed. Een goed seksleven wordt vaak onderschat, maar is toch echt één van de belangrijkste pijlers van een gezonde relatie.

De welbekende sleur komt helaas in relaties nog te vaak voor. Het is dan ook zaak om je partner aandacht te blijven geven, je partner te blijven verrassen in bed en openstaan om te experimenteren met nieuwe dingen in bed. Voor veel vrouwen en mannen is het lastig om de sleur te doorbreken en weer van elkaar te genieten zoals jullie in het begin van de relatie hebben ervaren. In dit artikel ontdek je wat tips en trucs om je partner te verwennen en samen weer heerlijk te genieten van intieme momenten.

Luister naar de wensen van je partner

In relaties gaat het qua seks vaak fout door je eigen genot boven die van je partner te stellen. Eenmalig is geen probleem, maar als dit chronisch wordt ontstaan er problemen. Praat met elkaar over elkaars wensen in bed en breng in de praktijk wat je partner wenst. Je zal merken dat je door je partner goed te verwennen, dat hij of zij ook meer energie wilt steken in het verwennen van jou.

Blijf je partner verrassen

Spanning is een goede manier om je partner in andere sferen te brengen. Wacht je partner op in een sexy lingeriesetje, verras je partner met een romantische avond die eindigt in bed of stel een erotisch rollenspel voor. Mag het wel een tikkeltje kinkier? Wissel het bed eens in voor buitenseks of spring samen onder de douche.

Sextoys voor koppels

De grote kracht van sextoys is dat deze het werk uit handen nemen en gegarandeerd een intens orgasme teweeg brengen. Door het gebruik van sextoys zul je direct merken dat de spanning en sensatie in de slaapkamer verhoogd wordt. Samen genieten van speeltjes is een zeer goede manier om elkaar beter in bed te leren kennen en te experimenten met verschillende soorten verwennerijtjes. Tegenwoordig zijn er vele innovatieve seksspeeltjes die zich specifiek richten op het genot van mannen en vrouwen. De trend van de laatste jaren zijn toch wel de koppel seksspeeltjes die tijdens de seks zorgen voor een heerlijke aanvulling. Kies daarom een seksspeeltje waar jullie beide van kunnen genieten!

Lees verder

Liefde

Je relatie spannend houden, hoe doe je dat?

Je relatie spannend houden met hulpmiddelen is geen teken dat je gefaald hebt. Integendeel, het is de normaalste zaak van de wereld!

Geplaatst

op

door

Je relatie spannend houden

Je relatie spannend houden, is dat echt nodig? Ja, dat is écht nodig en daar is niets mis mee. Veel mensen zullen denken dat ze gefaald hebben als ze ‘hulpmiddelen’ nodig hebben om het interessant te houden. Waarom? Het is normaler dan je denkt. Dus geloof niet wat anderen zeggen, we weten toch niet wat er écht achter gesloten deuren gebeurt!

Jullie zijn al heel wat jaren samen en hebben het nog steeds erg leuk met elkaar. Jullie zitten in veel opzichten op één lijn. Natuurlijk zijn er ook verschillen, dat maakt het juist leuk. Maar soms botst het daardoor ook. Geen ramp, want jullie kennen elkaar inmiddels zo goed dat je weet dat dat er af en toe bij hoort. Even wat gekissebis en wat geruzie, daarna een goed gesprek en jullie relatie kan er weer tegenaan. De leuke kant van een meningsverschil? Vaak eindigt een ruzie of goed gesprek in een intieme verstrengeling en regelmatig in een heerlijke vrijpartij.

Hulpmiddelen in bed

Over dat laatste gesproken: de seks is op zich nog steeds goed maar het spettert niet meer zoals in het begin. Logisch zou je zeggen, het nieuwe is er vanaf. Maar stiekem zou je best willen dat het tussen de lakens weer eens wat spannender zou zijn. Gelukkig zijn daar mogelijkheden voor. Tegenwoordig zijn hulpmiddelen voor in bed de normaalste zaak van de wereld. Kijk bijvoorbeeld eens naar erotische spellen bij easytoys.nl. Daar vind je een ruime keuze aan allerlei soorten spellen, het ene wat meer romantisch, het andere gericht op erotische spanning en genot.

Relatie spannend houden

De relatie spannend houden hoeft niet veel te kosten. Het begint bij ervoor open staan. Natuurlijk moet je misschien even een drempel over als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Maar het is het proberen waard. Een erotisch spel hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn Voor een paar euro vind je al iets kleins en eenvoudigs. Op die manier kun je eens proberen of dit bij jullie past. Is het antwoord ja, dan kunnen jullie daarna overstappen op de wat uitgebreidere erotische spelvormen.

Verras je geliefde

Hoe leuk zou ’t zijn als je je partner verrast door jouw keuze uit erotische spellen bij easytoys.nl? Daarmee laat je ook zien dat je blijft investeren in je relatie. Kies een goed moment om je cadeau te overhandigen, bijvoorbeeld als je toch al met z’n tweeën een knusse avond thuis bent en je voelt dat jouw partner er vanavond wel zin in heeft. Veel speelplezier, enjoy!

Lees verder

Liefde

Lelijke mannen zijn ideale partners

Lelijke mannen, ze blijken de beste keuze te zijn als je op zoek bent naar de liefde van je leven. Maar waarom eigenlijk?

Geplaatst

op

Lelijke mannen

Lelijke mannen moet je hebben als je op zoek bent naar de liefde van je leven. Onderzoek uit Amerika wijst dat uit. Maar ben je het daarmee eens? Blogger Annedieke Küchler kijkt naar de resultaten van het onderzoek om erachter te komen waarom lelijke mannen eigenlijk de beste keuze zijn!

‘Trouw met de kikker, niet met de prins’, is het advies van New York Post, naar aanleiding van een studie van Florida State University en Southern Methodist University in Texas. Zij analyseerden 113 jonge stellen die minder dan 4 maanden getrouwd waren. Allen werden gefotografeerd en kregen een cijfer op een schaal van 1 tot 10 op vlak van aantrekkelijkheid, zowel van gezicht als van lichaam. Ook werd genoteerd hoe hard ze hun best deden om in vorm te blijven, door op hun eten te letten en te sporten.

Mooi of lief?

Vrouwen blijken gelukkiger met de mannen die niet op de eerste rij stonden qua fraai uiterlijk. Zij compenseren dit namelijk met lieve daden, zoals cadeaus geven, veel ‘geven’ op seksueel vlak en meer inzet in huis en tuin. Zulke echtgenoten zijn toegewijder en investeren meer in het plezieren van hun vrouw, als ze het gevoel hebben minder aantrekkelijk te zijn dan zij.

Onzeker

Omgekeerd zijn vrouwen met een knappe man veel geobsedeerder bezig met door sporten en diëten, om zo goed mogelijk in vorm te blijven. “Deze studie suggereert dat een fysiek aantrekkelijke mannen een negatieve invloed kunnen hebben op hun vrouwen, zeker als die van zichzelf niet erg aantrekkelijk zijn,” aldus psychologe Tania Reynolds. “Een manier om deze vrouwen te helpen, is door als partner veel bevestiging te geven en ook complimenten te geven over zaken die niets met uiterlijkheden te maken hebben.”

Meer weten?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom seks en relaties? Bezoek dan het blog van Annedieke Küchler Lustlove.life.

Lees verder

Meest gelezen