Koffiedrinken

Ga je voor een snelle ‘koffie to go’ of neem je er liever je tijd voor?

Het aantal plekken waar je onderweg een koffie op kunt pikken is fors toegenomen, en lijkt nog steeds te stijgen. Steeds meer mensen kiezen voor een ‘koffie to go’, een koffie in een hippe kartonnen beker of in hun eigen thermobeker om onderweg op te drinken.

Daarnaast is juist ook het aantal mogelijkheden om meer bewust van je koffie te genieten toegenomen. Wat heeft jouw voorkeur? Een koffie voor onderweg, die je makkelijk naar binnen kunt gieten, of eentje waar je even voor gaat zitten om van te genieten?

De manier waarop we koffiedrinken verandert

Nog niet zo lang geleden was koffiedrinken bijna vooral een sociaal iets. Natuurlijk, er waren al meer dan genoeg mensen die na het opstaan vooral zo snel mogelijk een koffie naar binnen wilden gieten, en voor die tijd helemaal niet in staat waren om sociaal te zijn. Maar koffiedrinken was vooral ook iets dat je samendeed. Waar je even voor ging zitten, tijdens de pauze op het werk. Tijdens een verjaardag, werd er steevast koffie geserveerd, en ook wanneer je zakelijk of privé met iemand afsprak, was koffie altijd een goed idee. En wat dacht je van in de avond, als het werk erop zat, samen met je partner de dag nog even doornemen met een lekker kopje koffie erbij?

Al deze sociale momenten waarop koffie een grote rol speelt, die zijn er nog steeds. De koffiemachine op het werk is nog steeds the place te be als je even bijgepraat wilt raken over de laatste roddels. Een kopje koffie drinken is nog steeds een perfecte manier om met iemand af te spreken. Maar koffiedrinken is wel steeds individueler geworden. En dat zie je op verschillende manieren terug.

Je eigen smaak, ook als het om koffie gaat

Een gewoon, doorsnee kopje koffie is een beetje uit aan het sterven. We kiezen er steeds vaker voor om met bijzondere koffiebonen een speciaal kopje koffie te zetten, speciaal voor onszelf. Helemaal naar onze eigen smaak, met zorg uitgezocht en misschien zo hier en daar voorzien van een kleine of grote toevoeging. De tijd dat er een pot koffie werd gezet waar iedereen uit werd bijgeschonken lijkt steeds meer achter ons te zitten, daarvoor zijn de manieren waarop we onze koffie drinken te veel uit elkaar gaan liggen. We werken liever met losse koffie capsules, die we met zorg uitzoeken, om ons eigen kopje koffie te zetten.

Ook de koffie to go speelt in op deze behoefte. Bij een echte koffietent kun je vaak nog veel meer smaken krijgen dan in de winkel, wat deze manier van koffiedrinken nog individueler maakt. Met een koffie to go heb je geen sociale bedoelingen, je wilt gewoon genieten van jouw eigen kopje koffie. En dat mag best snel en onderweg zijn, daar wordt voor veel mensen het genietmoment niet minder van.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print