Inboedelverzekering

Wat is het verschil tussen de opstal- en de inboedelverzekering?

Verzekeringen zijn in het leven geroepen om grote risico’s te vermijden. Het idee is dat door met zijn allen geld in te leggen, je met elkaar de eventuele risico’s draagt. Er zijn vele soorten verzekeringen en de ene is nuttiger dan de andere. In dit artikel willen we je graag meer vertellen over woonverzekeringen.

Er bestaat namelijk veel onduidelijkheid over deze verzekeringen en dat terwijl het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Mocht jij daarom ook nog op zoek zijn naar het antwoord op de vraag welke woonverzekeringen jij nodig hebt, dan zullen wij je dit geven. Weet je namelijk waar je op moet letten, dan is het een fluitje van een cent om een woonverzekering af te sluiten.

De inboedelverzekering

De woonverzekering die eigenlijk iedereen zou moeten afsluiten, is de inboedelverzekering. Deze verzekering verzekert, het woord zegt het eigenlijk al, je inboedel. Niet zelden denken mensen dat hun inboedel niet zoveel waard is, waardoor zij deze ook niet hoeven te verzekeren. Dat is echter een denkfout. Je mag misschien het idee hebben dat je niet veel uitgegeven hebt aan je inboedel, maar wanneer je het allemaal in een keer moet vervangen, zul je zien dat de kosten snel de pan uitrijzen.

Een verzekering is bedoeld om je exact voor deze onverwachte kosten te behoeden. Je spullen kunnen op allerlei manieren beschadigd raken. Denk aan een klein ongelukje, maar vergeet ook niet de grotere rampen zoals bijvoorbeeld brand of forse lekkage. Heb je een inboedelverzekering afgesloten, dan draai jij niet zelf voor de kosten van de reparatie of vervanging van je spullen op.

De opstalverzekering

In tegenstelling tot de inboedelverzekering, kan het zijn dat je de opstalverzekering niet hoeft af te sluiten. Deze opstalverzekering is namelijk enkel interessant voor mensen die een eigen huis of pand bezitten. De opstalverzekering dekt namelijk alle schade die ontstaan is aan het pand. Ook aan deze schade kunnen weer heel veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen.

Wat echter belangrijk is, is dat je een vangnet hebt waarmee je deze schadeposten kunt afhandelen. Goed om te weten, is dat ook bijgebouwen verzekerd zijn door middel van deze verzekering. Sterker nog; zelfs je tuin valt onder de dekking van deze polis. Mocht je dus op een van deze terreinen schade oplopen, dan kun je gelijk even contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij om te horen hoe je deze schade moet afhandelen.

Sluit je woonverzekeringen samen af en ontvang korting

Een verzekering kan je heel veel geld besparen, het is namelijk ontzettend duur om schade af te handelen. Als je de juiste woonverzekeringen neemt, betaal je iedere maand een lage premie en in ruil daarvoor koop je als het ware heel veel risico’s af. Sluit je meerdere woonverzekeringen af, bijvoorbeeld de opstal- en inboedelverzekering, dan kun je doorgaans ook nog eens een mooie korting pakken. Surf even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij om de voorwaarden door te nemen en om daarna je polis gelijk af te sluiten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print