Bestelautoverzekering

Wat zijn de verschillen tussen een bestelautoverzekering en vrachtwagenverzekering?

Wil jij graag een bestelautoverzekering afsluiten? Dan is het goed opletten of deze verzekering bij jouw bedrijf en de voertuigen passen. Niet iedere bedrijfswagen valt namelijk onder een bestelbus en voordat je het weet, ben je niet voldoende verzekerd.

Het goed bekijken van de verzekeringen is daarom een vereiste. Want wat zijn dan de verschillen tussen een bestelautoverzekering en de varianten voor een vrachtwagen? De bestelautoverzekering is speciaal bedoeld voor de busjes waarin je kleinere goederen en jouw eigen gereedschappen vervoert. Vervoer je pakketjes of gebruik je een busje om naar een werklocatie toe te gaan met jouw gereedschappen? Ook dan hoort jouw busje onder deze verzekering. 

Geen hoge rekeningen tijdens een ongeval

Een bestelautoverzekering afsluiten doe je dus voornamelijk voor de busjes die kleinere goederen en jouw eigen materialen vervoeren. Als zelfstandig ondernemer wil je tijdens iedere rit zo goed mogelijk beschermd zijn. Een ongeval kan immers een hoge rekening geven. Met een passende verzekering houd je de kosten laag. Niet alleen tijdens een ongeval, maar ook in de maandlasten. Hier zit het eerste verschil met een vrachtwagenverzekering.

Doordat de omvang van de schade anders is, heb je een lagere maandpremie. Iedere maand ben je slechts een laag bedrag kwijt en kun je toch goed beschermd de weg op gaan. Hiervoor moet je uiteraard wel een passende verzekering afsluiten. Bekijk daarom goed waarvoor je je bestelauto gebruikt en hoe vaak je op de weg te vinden bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Een verzekering voor een vrachtwagen en goederen

De vrachtwagenverzekering afsluiten doe je voor geheel andere voertuigen. Vrachtwagens zijn groot, krachtig en worden vaak ingezet voor het vervoeren van grote hoeveelheden goederen over lange afstanden. Doordat deze langere afstanden afgelegd worden, is het risico ook veel groter.

Ook is er meer schade tijdens een ongeval dan bij een bestelauto. De hoogte van de risico’s zie je daarom ook terug in de maandpremies die je moet betalen. Je krijgt er dan wel veel voor terug. De verzekering biedt namelijk niet alleen een dekking voor de schade aan de vrachtwagen, maar ook voor de lading die je vervoert. Mochten de goederen tijdens een ongeval kapot gaan, dan hoef je deze kosten niet meer zelf te dragen. 

De complexiteit als grootste verschil

Er is echter nog een groot verschil te vinden tussen de vrachtwagenverzekering en een bestelautoverzekering. Het gaat hierbij om de complexiteit van de verzekeringen. Een vrachtwagen heeft een geheel ander gebruik en meerdere risico’s om rekening mee te houden vergeleken met een bestelauto, waardoor de polissen er heel anders uitzien.

De dekking is uitgebreid en vaak zijn er specifieke clausules te vinden die je goed door moet nemen. Door vooraf beide verzekeringen goed met elkaar te vergelijken en de polisvoorwaarden door te nemen, kun je voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt en de verzekering jou niet kan helpen indien je het nodig hebt. Jouw verzekering gaat jouw bedrijf redden bij alle onvoorziene omstandigheden. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print