Arbeidsongeschiktheid

Wil jij je graag verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid? 

Wist je dat het merendeel van de zelfstandige ondernemers in Nederland niet beschikt over een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dat lijkt op het eerste gezicht misschien niet een groot probleem, maar zodra je ziek thuis komt te zitten en je inkomsten wegvallen, weet je gelijk dat dit een heel groot probleem kan worden.

We hopen natuurlijk dat je nooit langdurig ziek zult worden, maar mocht dit wel zo uitpakken, dan is het verstandig om een goed vangnet achter de hand te hebben. Wij laten je daarom graag zien hoe je dit vangnet samenstelt. Je zult zien dat je dit eenvoudig en snel kunt regelen. 

Toch nog een inkomen op het moment dat je werk wegvalt

Voor veel ondernemers geldt dat ze geen inkomsten kunnen genereren wanneer ze ziek thuis komen te zitten. Daardoor loop je het risico dat je je vaste lasten niet meer kunt betalen. Het kan dan zelfs zo ver komen dat je je huis uitgezet wordt, omdat je bijvoorbeeld de hypotheek of de huur niet meer kunt ophoesten. Dat geeft veel stress en dat komt je genezingsproces niet ten goede. Het is daarom belangrijk om een AOV af te sluiten.

Met deze verzekering kun je namelijk gedurende een periode naar keuze een uitkering krijgen. Hiermee kun je de maandelijkse lasten betalen en voorkom je dat je diep in de problemen wegzakt. Het is aan jou hoe lang je geld wilt kunnen ontvangen. Je kunt kiezen voor een periode van twee jaar, vijf jaar of tot je AOW. Uiteraard heeft deze keus gevolgen voor de hoogte van je premie. Kijk daarom goed naar wat voor jou de beste optie is. 

Je verzekering biedt meer dan enkel financiële ondersteuning 

Alhoewel veel mensen denken dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering bedoeld is om je vaste lasten te kunnen blijven betalen, is het meer dan dat. Een AOV kan je namelijk ook ondersteunen wanneer je weer wilt beginnen met werk. Er staat dan een specialist voor je klaar die je kan helpen om de draad weer op de juiste manier op te pakken.

Dit betekent dat er een plan gemaakt wordt, zodat je niet overhaast begint en je niet binnen de kortste keren weer thuiszit. Wist je dat je je AOV ook kunt gebruiken wanneer je zwanger bent? Ook dit is een reden waardoor je niet kunt werken. Het is echter wel belangrijk dat je al een AOV hebt op het moment dat je zwanger wordt. Het is niet toegestaan om een AOV te nemen op het moment dat je al weet dat je zwanger bent. Lees dus altijd de voorwaarden goed door. 

Advies op maat inwinnen met behulp van een deskundige 

Ieder mens is anders en dat betekent dat iedereen ook weer andere wensen heeft omtrent de AOV. Vind je bijvoorbeeld de AOV kosten aan de hoge kant? Dan is het misschien een idee om een grotere buffer aan te leggen waar je de eerste tijd op kunt teren. Ook kun je eens kijken of een broodfonds een interessant alternatief is. Mocht je het ingewikkeld vinden om een keus te maken, dan kun je ook altijd een oriënterend gesprek aanvragen bij je verzekeraar. Deze denkt graag met je mee en kan je helpen om de perfecte verzekering samen te stellen. Zo weet je zeker dat je geen zaken over het hoofd ziet en kun je een perfecte polis samenstellen. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print