Sportclub levert geld op

Een feestje op de club? Zo wordt het gezellig en levert het wat geld op

Veel sportclubs kunnen best wat extra inkomen gebruiken, terwijl een beetje lekker sporten natuurlijk ook altijd een goed idee is. Door deze twee zaken te combineren, en een toernooi of ander evenement te organiseren waarbij iedereen het prima naar zijn of haar zin heeft en tegelijk de clubkas kan worden gespekt, ontstaat een win-win situatie. Als je het goed aanpakt, tenminste. Want een feestje dat alleen maar geld kost, of waar niemand echt met plezier rondloopt, dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Houd het doel voor ogen

Als je namens een sportclub een evenement organiseert, moet je doel vooraf duidelijk zijn. Het kan zijn dat je vooral een gezellige dag wilt organiseren, waarbij winst maken niet per se noodzakelijk is. Bereken dan vooraf goed de kosten die je maakt, en zorg dat je deze gedurende de dag compenseert. Met een beetje geluk lukt dit al met de verkoop van hapjes en drankjes, maar onderzoek dit vooraf goed. Het is niet fijn om na een leuke dag met een kater te blijven zitten, doordat de gemaakte kosten hoger zijn dan de opbrengsten.

Duidelijkheid zorgt voor meer inkomsten

De meeste clubs hebben met een dergelijke dag als doel om wat extra inkomsten binnen te halen. Dat kan een algemene bestemming hebben, een club heeft jaarlijks aardig wat kosten te dekken, maar ook een bijzondere. Misschien kan het clubgebouw wel een opknapbeurt gebruiken of staat er een jubileum voor de deur, of een kamp voor de jeugd. Vermeld een dergelijk doel altijd goed tijdens een evenement, mensen zijn geneigd meer te besteden als ze weten waar hun geld terecht gaat komen.

Hoe zorg je dat er geld binnenkomt?

Met de verkoop van hapjes en drankjes valt op dergelijke dagen meestal goed te verdienen. Zeker wanneer je gebruik maakt van consumptiemunten. Mensen zijn vaak geneigd hier eerder meer dan minder van te kopen dan wanneer zij ieder hapje of drankje los moeten afrekenen. Bovendien kan het tempo er, als het afrekenen in de kantine of bij kraampjes met deze munten lekker snel gaat, flink in worden gehouden, wat de omzet ook weer ten goede komt.

Om extra inkomsten te genereren kan een loterij ook altijd een goed idee zijn. Probeer mooie prijzen te regelen, liefst via sponsoren, waarvoor mensen graag lootjes kopen. Door de trekking aan het einde van de dag plaats te laten vinden zorg je ervoor dat mensen lang op het feest aanwezig blijven, en je samen naar de spannende ontknoping toewerkt.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print