Final touches

Met deze ‘final touches’ maak je je woning helemaal af

Je woning is niet alleen een dak boven je hoofd, maar het is ook een plek waar je je thuis moet voelen. Daarom is het zo fijn als je je woning helemaal naar je hand kunt zetten om het juiste gevoel te creëren. Met deze 5 ‘final touches’ maak je je woning helemaal af.

Custom-made posters

Veel mensen hangen posters op die ze ergens gekocht hebben, omdat ze aansluiten bij iets wat ze mooi vinden of er een gevoel bij hebben. Maar waarom zou je altijd alleen maar gebruikmaken van andermans ontwerp als je ook helemaal zelf kun bepalen wat er op je poster staat? Ontwerp en laat je eigen poster afdrukken zodat je écht een stukje van jezelf in je interieur kunt laten terugkomen.

Je favoriete geur

Het gevoel dat je hebt bij een woning komt niet enkel door wat je waarneemt met je ogen. Ook de geur speelt een rol. Ieder huishouden heeft z’n eigen geur, die je vooral opmerkt wanneer je bij andere mensen thuiskomt. Je kunt deze geur op een natuurlijke manier laten ontstaan, denk bijvoorbeeld aan bloemen. Maar, je kunt je huis ook een handje helpen met bijvoorbeeld geurkaarsen, zakjes of diffusers. Is er een bepaalde geur die je erg prettig vindt en waar je je thuis bij voelt? Koop het.

Interieurstukken met een geschiedenis

Uiteraard heb je je eigen ideeën over de stijl waarmee je je woning wilt inrichten. Daar kun je niet alles uit het verleden in gebruiken. Maar het is wel leuk om altijd één of meerdere interieurstukken in je woning te hebben die een geschiedenis en een sentimentele waarde hebben. Zoals de stoel waar je oma altijd graag in zat of een tapijt uit je ouderlijk huis. Dit zorgt voor wat extra gevoel en huiselijkheid in je interieur.

Digitaal fotolijstje

Het leven is een collectie van herinneringen. Deze herinneringen horen bij je en de manier waarop je in het leven staat. Ze verdienen daarom ook een plekje in je woning, zodat je er nog vaker bij stil kunt staan. Dat kun je doen door ze te laten afdrukken op iets wat je kunt ophangen, zoals de eerder genoemde posters. Maar, de ruimte daarvoor is natuurlijk beperkt. Schaf daarom een digitaal fotolijstje aan waar je al je bijzondere herinneringen als een slideshow in kunt laten langskomen.

Plaats voor je hobby

Tenzij je thuiswerkt is thuis de plek waar je je vrije tijd doorbrengt en kunt ontspannen. Dat is ook de tijd waarin je de hobby’s kunt uitoefenen waar je gelukkig van wordt. Daar mag je jezelf best aan herinneren middels de inrichting en decoratie van je woning. Maak plaats voor zaken die je herinneren aan dat wat je fijn vindt om te doen. Zet of hang je gitaar in de woonkamer, of zet ergens iets neer dat je zelf gemaakt hebt.

Doe wat je kunt om van je huis een plek te maken waarin je jezelf herkent en waar je je thuis voelt. Het is jouw eigen plekje, dus je hebt het helemaal in eigen hand. Daar mag je dan ook optimaal gebruik van maken!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print