Fruitvliegjes vangen

Fruitvliegjes vangen én nog beter…voorkomen!

Fruitvliegjes vangen, het kan met deze warmte bijna een dagtaak lijken! Onze eigen Ned7 schoonmaakexpert Marja Middeldorp, van het blog Schoonmaken met Marja, weet hier wel raad mee. Belangrijk is niet alleen om ze te vangen, maar vooral om te voorkomen dat ze überhaupt je keuken in komen. En als we dan toch bezig zijn, kunnen we ook direct wat slimme tips gebruiken voor ander insecten gespuis dat deze zomer gegarandeerd weer rondvliegt. 

Het lijkt soms een onmogelijke taak: fruitvliegjes vangen en verwijderen. Je hele keuken zit er vol mee! En ze zijn zo klein. De hoeveelheid is ook vaak overweldigend. Maar waar komen ze toch vandaan? We vroegen Marja als eerste wat de bron van al het kwaad is. Want zodra we dat weten is het ook makkelijker om preventieve maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat ze sowieso geen ‘voet aan de grond’ krijgen in huis. De oplossing is eigenlijk simpeler dan gedacht.

Het begint bij de bron

Inderdaad, het begint bij de bron. Fruitvliegjes vangen is een ding, maar ze hebben wel eerst een voedingsbodem nodig om zich voort te planten. Nemen we de voedingsbodem weg dan kunnen de fruitvliegjes zelf ook geen kant op. Het is heel eenvoudig: fruit en andere etenswaren die onafgedekt in de keuken of in huis liggen. De ideale plek om eitjes te leggen. Het fruitvliegje is zo gek dus nog niet. Ze zoeken plekken waar ze hun eitjes kunnen leggen en waar hun nageslacht direct kan gaan eten zodra ze geboren zijn. Dit verhoogt de overlevingskans en met succes. Daarom vliegt er ook altijd een zwerm van vliegjes je prullenbak uit zodra je die opent. En wij maar denken: waar komen ze vandaan? De deksel zat toch dicht? Welnee, ze zaten er al lang, maar moesten zich nog vetmesten met jou restjes. Maar als je ze dus eenmaal hebt, hoe kom je er dan vanaf?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print