Velours bank onderhouden

Velours bank onderhouden, zo doe je dat!

Het is chic, zit heerlijk en ademt luxe uit: een velours bank. Iedereen zal het daar wel mee eens zijn. Maar wat houdt de meeste mensen tegen om een velours bank ook daadwerkelijk aan te schaffen? Onderhoud!

Nergens voor nodig, want net als iedere andere bank moet een verlours bank uiteraard onderhouden worden en dat is makkelijker dat je denkt. We nemen je stap voor stap mee in het proces.

Wat heb je nodig?

Er zijn een aantal materialen die je moet hebben voordat je begint. Dit zijn:

  • Een mild afwasmiddel (zonder bleek)
  • Een fluwelen borstel
  • Een kom
  • Absorberende doeken
  • Een emmer met water
  • Een haardroger, en als laatste
  • Een stofzuiger

Zodra een vlek ontstaat moet je niet té lang wachten. Kom het liefste direct in actie, want hoe langer je wacht hoe meer de vlek intrekt. En hoe sneller je de vlek aanpakt hoe groter de kans dat deze met succes eruit komt.

Vlek op de juiste manier behandelen

Maak gebruik van een van de absorberende doeken door rustig op de vlek te deppen. Het is ook erg belangrijk om niet te hard op de vlek te drukken. Hiermee maak je de vlek namelijk groter én je drukt deze dieper in de velours bank. Overigens is het gebruik van lauwwarm water al (vaak) genoeg om de vlek te verwijderen. Ervaar je moeite met het verwijderen van de vlek? Gebruik in dat geval wat van het milde afwasmiddel (zonder bleek!). Voeg dit toe aan het lauw warme water én laat het vooral niet schuimen. Zo wordt het een mild sopje dat goed z’n werk kan doen.

Extra tips

Schuim veroorzaakt namelijk nieuwe vlekken en dat wil je niet. Ook bij het sopje is het trouwens belangrijk om de vlek te behandelen door licht te deppen. Bovendien kan hard wrijven de vezels van je bank beschadigen. Dus dep met beleid! Het is eventueel ook mogelijk om de vlek te drogen d.m.v. het gebruiken van een föhn. Houd wel rekening met een afstand van zo’n 5 tot 10 centimeter. Hierna kun je rustig met een fluwelen borstel op de plek (waar de vlek was) borstelen (één richting op).

Velours bank wekelijks onderhouden

Wil jij optimaal genieten van je luxe verlours bank? Dan kan je overgaan tot het wekelijks onderhouden van je bank. Dit doe je door te stofzuigen (om vuil te verwijderen) en wederom gebruik te maken van een fluwelen borstel. Hierbij geldt overigens ook dat je één richting op moet borstelen, voor een beter en mooier resultaat. Je kunt de bank ook professioneel laten stomen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print