Duurzaam hout

Duurzaam hout voor in je tuin!

Je wilt gaan voor duurzaamheid, omdat het milieu je aan je hart gaat. Dat dit niet alleen toe te passen is in huis, maar ook in je tuin, mag duidelijk zijn. Waar let je op als je hout koopt voor in je tuin? Hoe zorg je ervoor dat je lang kan genieten van het tuinhout? Een tuinhuis, een vlonder of gewoon hout als schutting: lang kunnen genieten van je werk is niet alleen duurzaam maar ook gewoon fijn voor jezelf…

De duurzaamheid hangt af van het houtsoort wat je kiest!

Misschien een inkopper, maar uiteraard maakt het uit voor welk soort hout je kiest. Kwalitatief goed hout zal misschien duurder zijn, maar op den duur toch eigenlijk ook weer niet als je er immers langer mee kan doen. Kies voor een houtsoort wat niet te snel beïnvloed zal worden door het weer. Hierin heb je klassen. Wil je een mooie mix tussen de financiële kant en de kwaliteit dan is Douglas hout een mooie keuze. Met dit hout heb je een prachtige houtsoort te pakken, die duurzaam is (hij zit in het midden van de klassen op dit gebied), niet te zacht én niet te hard is, er prachtig uitziet en toch niet al te duur is!

Onderhoud

Of je nu hout koopt voor je blokhut, je schutting, een vlonder of misschien wel een terras: hout behoeft weinig onderhoud maar gaat wel een langere levensduur tegenmoet als je het maar wél behandelt. En dat is dus ook meteen duurzamer… Je kunt het hout laten bewerken tegen bijvoorbeeld het grijs worden of je laat het lakken in een andere tint, waarmee je het ook meteen beschermt tegen de weersinvloeden. Tuinhout kopen doe je met een vooropgesteld plan wat je ervan maken wilt. Gaat het dus om tuinhout voor lange afmetingen, dan zou Douglas hout ook een prima keuze zijn. Doordat het gemaakt wordt van naaldbomen (inderdaad: Douglas bomen) die erg lang worden, is het hout ook in lange lengtes te koop! Dat kan uiteraard een prachtig effect hebben op bijvoorbeeld je steiger of terras.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print