Het perfecte vloerkleed

Welke eisen stel jij aan je vloerkleed?

Een vloerkleed in huis is heerlijk. Het kan net een beetje extra comfort geven, een heerlijk plekje zijn om te vertoeven of er puur liggen voor de mooie uitstraling. Welke eisen stel jij aan je vloerkleed? Ga je voor een standaard vloerkleed of zoek je naar karpetten op maat?

Maar wel op maat!

Ongeacht welke functie jouw kleed ook krijgt: vloerkleden op maat zijn uiteraard veel mooier dan zomaar een kleed kopen, waarbij de maat eigenlijk helemaal niet past. Te klein of te groot: het is allebei niet mooi! Een op maat gemaakt vloerkleed is echt een aanwinst voor je interieur, zeker als je het ook nog combineert in kleur met de rest van je inrichting. Zo creëer je immers een mooie sfeer in je woonruimte. Een tapijt op maat laten maken is de ideale uitkomst als je bijzondere afmetingen hebt en toch graag een mooi vloerkleed wilt hebben.

Ter decoratie

Een vloerkleed kan puur een aanvulling zijn op je overige interieur accessoires. In zo’n geval zal je vooral letten op de kleur of het patroon. Zeker als het kleed niet in het loopje ligt en dus weinig te verduren heeft, zullen je eisen aan de kwaliteit waarschijnlijk minder hoog zijn. Kies je voor eenheid wat de kleuren of de patronen betreft met bijvoorbeeld de gordijnen en kussens op de bank? Of wil je met je vloerkleed juist wat extra kleur in je vertrek brengen? Is je interieur overwegend wit, zwart of/en grijs? Het leuke is dat je door een felle, contrasterende kleur te kiezen voor je vloerkleed een hele andere sfeer oproept. En een vloerkleed kan je eenvoudig vervangen of af en toe eens omwisselen! Zo kan je heerlijk variëren in sfeer zonder dat je veel geld kwijt bent of veel tijd eraan verspilt!

Vloerkleed met functie

Het wordt natuurlijk een ander verhaal als je je vloerkleed nodig hebt op een gladde vloer. Een heerlijke warme ondergrond voor je voeten bij de zithoek. In dit geval zal je vloerkleed dus meer te verduren krijgen en ook van een betere kwaliteit moeten zijn. Let bij het kopen van een vloerkleed dan ook op de kwaliteitsnormen die erbij aangegeven worden! Is je kleed daarnaast bedoeld als een plek om lekker voor de open haard te liggen… dan is een hoogpolig, zacht tapijtje uiteraard lekkerder dan een ruw aanvoelend kleed.

Geluidsdemper

Een vloerkleed kan ook als geluiddemper fungeren, naast de bovengenoemde punten. Niet alleen omdat je getik van je schoenen hierop minder hard zal klinken, maar ook simpelweg de hele akoestiek veranderd door karpet en bijvoorbeeld gordijnen in een ruimte te gebruiken.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print