Kledingkast uitkiezen

Een kledingkast vinden die bij jouw garderobe past? Zo doe je dat!

Of het nou felle kleuren zijn of neutrale tinten, oversized of slim fit, T-shirts en jeans of jurkjes en broekpakken. Je kleding moet op een fijne en overzichtelijke manier opgeborgen worden. Zodat jij iedere dag weer je passende outfit bij elkaar kunt zoeken. Dus wil je een kledingkast vinden die bij jouw garderobe past? Hieronder lees je hoe je dat doet.

De grootte van de kast

Het begint natuurlijk allemaal bij hoeveel ruimte je hebt voor de kledingkast. Komt de kast in je slaapkamer te staan of heb je een aparte kleedkamer? Afhankelijk van de ruimte kun je de keuze maken voor het soort kast. Zo kun je bepalen of je een kast met openslaande deuren neemt of een met schuifdeuren.

Schuifdeuren maken de kast misschien iets breder, maar neemt weer minder ruimte in beslag bij het openen van de deuren. Ideaal dus als de kast in de slaapkamer komt te staan, naast het bed. Openslaande deuren zijn dan weer heel geschikt voor een grotere kamer of ruimte zoals een inloopkast.

Maak de balans op

Ga eens goed door je garderobe heen om te kijken wat je allemaal hebt en wat er allemaal ingeruimd moet worden. Een grote kleding opruimsessie kan af en toe heel goed zijn. Kleding die je niet meer draagt, kun je weg doen of doneren. Zo houd je meer ruimte over en bewaar je het overzicht in je nieuwe kledingkast. En, wees streng! Als je een blouse in je handen hebt die je al jaren niet meer hebt gedragen, dan is de kans vrij klein dat je deze nog eens gaat dragen. Bewaren heeft in dat geval dus niet zoveel zin. Houd je kledingkast overzichtelijk en functioneel door eens in de zoveel tijd de balans op te maken en te ont-spullen.

Welke opbergsystemen heb je nodig?

Wat komt er allemaal in je kledingkast te hangen? En, is de kast alleen voor je kleding of wil je je schoenen ook op kunnen bergen in de kast? Als je veel nette shirts of mooie jurken hebt, dan wil je voldoende hangplek hebben. Want op die manier blijft je kleding netjes en kreukvrij. En hangers waar je meerdere kledingstukken aan kunt hangen zijn ideaal als je weinig ruimte hebt.

Ook ligplanken zijn in veel gevallen essentieel. Denk hierbij aan je spijkerbroeken, joggingpakken en sportkleding. Die kleding hoef je niet op te hangen en kun je dus gewoon opvouwen. Lades voor je ondergoed en sokken kunnen ook erg handig zijn. Zo heeft alles een eigen plek en blijft het lekker overzichtelijk.

Zelfs je schoenen kun je in een ruime kledingkast opbergen. Zet een schoenenrekje in de kast of hang een opbergsysteem aan de kledingroede met vakken erin voor je schoenen. En als je schoenencollectie heel groot is, kun je natuurlijk altijd nog een aparte schoenenkast overwegen.

Extra accessoires voor het ultieme comfort

Lampjes die aanspringen zodra je de deuren van je kledingkast openmaakt? Het kan! Er zijn tegenwoordig ontzettend veel handige functies voor je kledingkast. Zo kun je dus handige kledingkastverlichting installeren met sensoren of geluiddempers voor de deuren, zodat ze zachtjes en subtiel sluiten. Maar ook een broekenhouder of een draadmand kun je toevoegen aan je kledingkast.

En niet te vergeten de passpiegel aan de binnenkant van de deur, zodat je je outfit goed kan bekijken. Of spiegels aan de buitenkant van de deuren voor een ruimtelijk effect in de kamer.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print