Buitenfeest organiseren

Een buitenfeest organiseren: zo doe je dat

De zomer van 2020 zal de geschiedenis ingaan als de zomer zonder festivals. Heel erg jammer natuurlijk, maar toch lijken de coronacijfers de goede kant op te gaan en we krijgen buiten steeds meer vrijheden. Wie weet mogen we binnenkort dus wel weer, onder voorwaarden uiteraard. Genieten van kleinschalige buitenfeestjes bijvoorbeeld. Goede muziek, goed gezelschap en dansen tot de zon onder gaat. Klinkt goed toch? Hoog tijd om alvast voorbereidingen te treffen zodat je, zodra het mag, een spetterend buitenfeest kunt geven! Hieronder alvast wat tips.

In goede banen leiden

Hoogstwaarschijnlijk mogen we binnenkort weer met kleine groepen samenkomen in de buitenlucht. Afstand houden is echter een voorwaarde waar we ons voorlopig nog aan zullen moeten houden. En op je buitenfeest is het dus belangrijk dat er een duidelijke route aangegeven wordt naar de bar, de barbecue en de dansvloer. Een simpele en makkelijke manier om dit aan te geven is door paden te maken met afzetlinten. Afzetlint klinkt wellicht ongezellig, maar er zijn tegenwoordig verschillende soorten afzetlint te krijgen waaronder vrolijk gekleurde afzetlinten voor evenementen. Het is zelfs mogelijk om afzetlinten te laten bedrukken met je eigen logo of tekst!  

Foodtrucks

Foodtrucks geven je buitenfeest meteen die relaxte festivalsfeer waar we zo van houden. Daarnaast zijn deze ludieke wagens ook nog eens superhandig! Je hoeft immers niet zelf een buitenkeuken te bouwen en urenlang bezig te zijn met het maken van lekkere hapjes. Er zijn erg veel verschillende foodtrucks in Nederland die je kunt huren voor een dagdeel. Elke foodtruck heeft zijn eigen specialiteit dus er zit zonder twijfel één tussen die precies past bij jouw buitenfeest. En je steunt direct een ondernemer die het de laatste tijd extra zwaar heeft gehad. Twee vliegen in een klap dus.

Kies een thema

Om je buitenfeest helemaal compleet te maken kun je er een heus themafeest van maken. Denk aan flowerpower, roaring fifties of ga voor een Indian summer party voor dat echte festivalgevoel. Vergeet niet om bijpassende drankjes te serveren, versier de buitenruimte met lantaarns en lichtslingers en maak een playlist die helemaal past bij de sfeer. De echte festivals laten nog even op zich wachten, maar met de goede voorbereiding sta jij straks te dansen tot de zon ondergaat op je eigen minifestival!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print