Geld lenen voor verbouwing

Geld lenen om je huis meer waard te maken

Iedereen in Nederland weet het: de woningmarkt is overspannen. Voorheen was het vaak nog mogelijk om te verhuizen als je woning niet meer voldeed, vandaag de dag is het vinden van een betaalbare woning bijna onmogelijk. Het is tegenwoordig dus gunstiger om je huidige woning te verbouwen. Op deze manier creëer je een fijner huis voor jezelf en vaak voeg je ook nog eens waarde toe!  

Geld lenen

Voordat je bedenkt wat je wilt gaan verbouwen moet je berekenen wat je budget is. Het is natuurlijk het gunstigst als je spaargeld hebt dat je in je huis kunt steken, maar helaas is dat voor veel mensen vaak niet toereikend. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om geld te lenen. Voor duurzame verbouwingen is het soms zelfs mogelijk om subsidies te krijgen.

Geld lenen kost geld en als je gaat verbouwen wil je natuurlijk niet dat alle toegevoegde waarde teniet wordt gedaan door de rente die je moet betalen. Voordat je een lening afsluit kun je dus het beste eerst leningen vergelijken. Door leningen te vergelijken zorg je ervoor dat je niet onnodig teveel betaalt. Bedenk daarnaast dat er vrijwel altijd onverwachte kosten komen kijken bij verbouwingen. Houd hier dus rekening mee als je je budget en het te lenen bedrag berekent. 

Ruimte en comfort

Toegegeven: niet elke verbouwing voegt waarde toe aan je woning. Jij mag dat overdekte speelparadijs voor je chihuahua misschien fantastisch vinden, de kans is groot dat een gezinnetje met 3 peuters daar anders over denkt. Welke verbouwingen voegen dan wel waarde toe?

De regel is: extra vierkante meters leveren geld op. Als je dus verlegen zit om ruimte, dan kun je erover denken om een aanbouw te realiseren. Als dit niet mogelijk is zijn er ook andere manieren om ruimte te creëren. Die kleine slaapkamer wordt bijvoorbeeld veel groter met een dakkapel, en misschien kan die rommelzolder wel omgebouwd worden tot kantoor.

Door het comfort van je woning te vergroten kan je ook waarde toevoegen. Het installeren van een moderne keuken of luxe badkamer geeft niet alleen je eigen woongenot een boost, het zorgt er ook nog eens voor dat mensen bereid zijn meer te betalen voor je woning!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een erg belangrijk onderwerp. We moeten allemaal energie besparen en kunnen natuurlijk het beste beginnen bij ons eigen huishouden. Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van isolatie, en ook zonnepanelen doen het goed bij huizenkopers. Een bijkomend voordeel is dat duurzame verbouwingen zorgen voor een lager energieverbruik. Je huis wordt dus meer waard én je bespaart flink op je energierekening. Een win-win situatie!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print