Alles wat je moet weten over strijken

Tips om beter te kunnen strijken en meer

Strijken is zo’n huishoudklusje waar je zin in moet hebben. Heel veel mensen vinden het een verschrikkelijke klus, anderen vinden het een ontspanmomentje. Maar wie je ook van die twee bent, met deze handige strijktips van Ned7 huishoudexpert Marja Middeldorp, van het blog Schoonmaken met Marja, is iedereen geholpen. Wie wist er bijvoorbeeld al dat het condenswater van je droger heel goed te gebruiken is in je stoomstrijkijzer? Nou, dat bedoelen we dus!

Strijken doen we allemaal weleens. Of je nu alles strijkt of maar een paar dingen, iedereen heeft baat bij een paar handige tips. En die heb ik! Waar moet je op letten? Ik ga het je uitleggen en je zult zien, het maakt een wereld van verschil. Oh ja, ik heb ook een handige tip hoe je met je strijkijzer kaarsvet kunt verwijderen…klinkt gek maar is het niet! Let maar op.

Wel of niet strijken, goede vraag!

Je kunt alles strijken, maar waarom zou je? Vroeger was het allemaal wel een stuk makkelijker moet ik toegeven. Katoen, linnen, wol, meer had je eigenlijk niet. Maar tegenwoordig hebben we allemaal verschillende kunstvezels. Niet erg natuurlijk, maar je moet ze niet behandelen als natuurlijke materialen. Daar gaat het meestal al fout. Begin dus met het label lezen. Ze zitten er met een reden en die reden is dat je jezelf informeert over wat je in je handen hebt. Wat nog meer?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print