Houten tuinmeubels

Houten tuinmeubels zijn weer terug van weggeweest!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Houten tuinmeubels hebben heel lang het moeten afleggen tegen het kunststof broertje of zusje. Maar sinds een tijdje zijn tuinsets van hout, zoals een tafel en houten tuinstoel van Tuinmeubelshop, bezig aan een flinke comeback.

Waarom is dat eigenlijk zo? En wanneer kies je eigenlijk voor houten tuinmeubels? Wat zijn de voordelen ten opzichte van andere materialen? Voldoende vragen die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Wat maakt houten tuinmeubels zo mooi en praktisch?

Een van de grootste voordelen van houten tuinmeubels van bijvoorbeeld Tuinmeubelshop is de natuurlijke en luxe uitstraling. Houten tuinmeubels passen in ieder type tuin en zien er natuurlijk en echt uit. Verder wordt hout veel minder heet in de zon dan bijvoorbeeld aluminium of metalen meubilair. Wellicht heb je het wel eens meegemaakt met metalen tuinstoelen: je gaat zitten en loopt bijna brandwonden op door het hete materiaal. Met een tuinset van hout hoef je hier niet bang voor te zijn en zit je altijd comfortabel.

Lange levensduur

Ten derde is een voordeel van hout de duurzaamheid en lange levensduur. Als hout goed onderhouden wordt en geïmpregneerd is, gaat het lang mee en kun je er jarenlang mee vooruit. Ten slotte is de grote keuze aan houten tuinmeubels, aan vormen én aan modellen meubels zeer uitgebreid. Er is altijd wel een meubelset te vinden die voldoet aan jouw wensen en eisen.

Onderhoud van houten tuinmeubels

Het onderhoud van een houten tuinmeubels is een punt van aandacht en belangrijk voor de levensduur van jouw tuinset. Het meeste hout is al voorbewerkt en goed afgelakt. Maar kleine beschadigingen, die zich in de loop van de tijd voordoen, kunnen ertoe leiden dat er vocht in het hout trekt en de kwaliteit achteruit gaat. Daarom is het van belang om het hout goed te controleren op beschadigingen en eens in de vier à vijf jaar en nieuwe impregneerlaag aan te brengen. Maar het vereiste onderhoud geldt niet voor alle houtsoorten, dus vraag goed na bij de verkoper welk onderhoud vereist is. Zo wordt teakhout vaak niet behandeld, omdat het weer een interessante uitwerking heeft op dit hout: het wordt er prachtig grijs van.

Denk ook aan het milieu en klimaat

Ten slotte: de keuze voor houten tuinmeubels is een goede optie, maar kies bij de aankoop wel voor tuinstoelen en een tuintafel die het FSC-keurmerk hebben. Dit kwaliteitsmerk Forest Stewardship Council geeft aan dat het hout afkomstig is uit en duurzaam beheerd bos waarbij op meerdere manieren rekening wordt gehouden met het milieu. Zo kun je zorgeloos en zonder schuldgevoel fraaie houten meubels voor in je tuin kopen.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print