Wasmachine schoonmaken en ontkalken

Wasmachine schoonmaken en ontkalken

De wasmachine schoonmaken en direct ontkalken. Huishoudblogger Marja Middeldorp beantwoordt iedere week vragen van bezoekers en deze week geeft ze antwoord op de vraag: hoe maak en houd ik mijn wasmachine schoon? Want even een wasje draaien is niet altijd even goed voor je was én je wasmachine.

Oh jee, wat te doen met de wasmachine? Kalk, vetluis of andere narigheden, het kan zich allemaal ophopen aan de binnenkant, zonder dat je het ziet. Maar met mijn oplossing blijft je wasmachine mooi schoon en kalkvrij. Het enige dat je nodig hebt is: natuurazijn. Een kopje is genoeg, maar oooh wat zal je machientje je dankbaar zijn!

Je weet wel…vetluis

Je wasmachine draait, je denkt dat je een lekkere frisse was terugkrijgt zodra je de deur open doet, maar bbbrrrrr…het ruikt vies en muf. Dat komt door: vetluis. Het zit diep in je machine omdat we teveel zeep gebruiken. En in zeep zit vet. Dat in combinatie met té lage temperaturen en té korte wasjes. En ja hoor, je machine en dus ook je was zitten vol met vettigheid. Maar wat kun je doen?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print