Volg ons

Liefde

Online datingsites een hit bij 50-plussers

Online datingsites zijn populair onder 50-plussers. Maar nemen ze ook voldoende maatregelen om dit veilig te doen?

Geplaatst

op

Online datingsites

Online datingsites zijn hartstikke populair bij 50-plussers. Ons land kent inmiddels veel singles van 50-plus, dus verbazend is het niet. Maar hoe veilig is het om contact te leggen via online datingsites? En hoe gaan 50-plussers daarmee om? Blogger Annedieke Küchler bekeek de resultaten van het Nationale 50Plus Panel dat onderzoek deed naar dit onderwerp.

Online dating wordt steeds populairder, vooral onder 50-plussers. Maar de wijsheid komt ook met de jaren. Want na alle berichten over datingfraude, nepprofielen en zogenaamde ‘scammers’, worden de seniore surfers wel stukken voorzichtiger. Maar na de eerste digitale contacten met een potentiële partner is de argwaan fluks verdwenen. Telefoonnummers worden uitgewisseld en al snel zitten de singles gezellig samen aan de keukentafel.

Vrouwen vaker happy single

In Nederland zijn er ongeveer 1,6 miljoen alleengaande 50-plussers. Dat is bijna een kwart van die hele leeftijdscategorie. Uit onderzoek van het Nationale 50plus Panel van Startpagina.nl onder ruim 1.700 50-plussers, blijkt dat 70% weleens of vaker gebruik maakt van dating-sites of -apps. Toch zijn de meesten niet ongelukkig ongebonden: 2 op de 5 mannen en bijna 3 op de 5 vrouwen zoeken niet, omdat ze tevreden zijn met hun huidige situatie. Een andere kant vormen de 50-plussers die al een relatie hebben en nog een ‘avontuurtje’ voor erbij zoeken. Mannen (20%) vele malen vaker dan vrouwen (4%).

Groene blaadjes

Opvallend is de afnemende interesse in leeftijdsgenoten naarmate de eigen leeftijd toeneemt. Ruim een kwart van de 50’ers vindt leeftijdsgenoten aantrekkelijk, terwijl dit onder 70’ers is afgenomen naar 14%. Bijna de helft van alle mannen op online datingsites gaat op zoek naar een een jongere potentiële partner. Bij de vrouwen is dat trouwens ook een kwart.

De regenboog

Relaties tussen homoseksuele stellen worden steeds breder geaccepteerd. Slechts 5% heeft er nog moeite mee. 84% vindt het totaal geen punt, waarbij aangetekend moet worden dat vrouwen daar makkelijker in staan dan mannen.

Schuilen

Meer dan een kwart van de datende senioren gebruikt een verzonnen naam om zijn identiteit te beschermen, blijkt uit een recent onderzoek van Datingsitekiezen.nl onder 1037 respondenten. Privacy en veiligheid zijn geen onbekende termen in de datingwereld. Zo sloegen de Consumentenbond, Thuiswinkel en diverse grote spelers in de branche, in 2014 de handen ineen en startten zij het Keurmerk Veilig Daten.

Foto’s

Ondanks dit initiatief lijkt de 50-plusser anno 2018 zich niet volledig veilig te voelen op online datingsites. 38% van de vrouwelijke en 24% van de mannelijke daters, gebruikt een pseudoniem en/of bijnaam om zijn of haar identiteit te verhullen. De privacygevoeligheid ligt hoger bij single vrouwen dan bij alleenstaande mannen. Meer dan de helft van de vrouwelijke respondenten zegt bij het aanmelden op een datingsite geen profielfoto toe te voegen. Bij de mannen is dat 30%.

En dan is het al snel gezellig

Daarentegen deelt 35% van de respondenten binnen een week zijn mobiele telefoonnummer met zijn of haar online date. Daarnaast vindt 28% van de respondenten zijn eigen woning de ideale plek voor een eerste date.

Meer weten?

Wil je meer weten over seks, relaties en liefde? Blogger Annedieke Küchler deelt het laatste nieuws over deze onderwerpen via haar blog LustLove.Life.

Annedieke Küchler is onderzoeksjournalist en blogt over seks en relaties op het meest gelezen blog in Nederland over dit onderwerp.

Lees verder
Advertentie
Reacties

Liefde

Hoe verwen ik mijn partner?

Wat kun je doen om je relatie spannend te houden? Er zijn tal van verrassende hulpmiddelen die je daarbij kunnen helpen.

Geplaatst

op

door

Hoe verwen ik mijn partner

Het gevoel van houden van, vertrouwen en het delen van leuke momenten zijn de grote voordelen van het hebben van een relatie. Bij een gezonde relatie horen natuurlijk ook het delen van intieme en romantische momenten samen in bed. Een goed seksleven wordt vaak onderschat, maar is toch echt één van de belangrijkste pijlers van een gezonde relatie.

De welbekende sleur komt helaas in relaties nog te vaak voor. Het is dan ook zaak om je partner aandacht te blijven geven, je partner te blijven verrassen in bed en openstaan om te experimenteren met nieuwe dingen in bed. Voor veel vrouwen en mannen is het lastig om de sleur te doorbreken en weer van elkaar te genieten zoals jullie in het begin van de relatie hebben ervaren. In dit artikel ontdek je wat tips en trucs om je partner te verwennen en samen weer heerlijk te genieten van intieme momenten.

Luister naar de wensen van je partner

In relaties gaat het qua seks vaak fout door je eigen genot boven die van je partner te stellen. Eenmalig is geen probleem, maar als dit chronisch wordt ontstaan er problemen. Praat met elkaar over elkaars wensen in bed en breng in de praktijk wat je partner wenst. Je zal merken dat je door je partner goed te verwennen, dat hij of zij ook meer energie wilt steken in het verwennen van jou.

Blijf je partner verrassen

Spanning is een goede manier om je partner in andere sferen te brengen. Wacht je partner op in een sexy lingeriesetje, verras je partner met een romantische avond die eindigt in bed of stel een erotisch rollenspel voor. Mag het wel een tikkeltje kinkier? Wissel het bed eens in voor buitenseks of spring samen onder de douche.

Sextoys voor koppels

De grote kracht van sextoys is dat deze het werk uit handen nemen en gegarandeerd een intens orgasme teweeg brengen. Door het gebruik van sextoys zul je direct merken dat de spanning en sensatie in de slaapkamer verhoogd wordt. Samen genieten van speeltjes is een zeer goede manier om elkaar beter in bed te leren kennen en te experimenten met verschillende soorten verwennerijtjes. Tegenwoordig zijn er vele innovatieve seksspeeltjes die zich specifiek richten op het genot van mannen en vrouwen. De trend van de laatste jaren zijn toch wel de koppel seksspeeltjes die tijdens de seks zorgen voor een heerlijke aanvulling. Kies daarom een seksspeeltje waar jullie beide van kunnen genieten!

Lees verder

Liefde

Je relatie spannend houden, hoe doe je dat?

Je relatie spannend houden met hulpmiddelen is geen teken dat je gefaald hebt. Integendeel, het is de normaalste zaak van de wereld!

Geplaatst

op

door

Je relatie spannend houden

Je relatie spannend houden, is dat echt nodig? Ja, dat is écht nodig en daar is niets mis mee. Veel mensen zullen denken dat ze gefaald hebben als ze ‘hulpmiddelen’ nodig hebben om het interessant te houden. Waarom? Het is normaler dan je denkt. Dus geloof niet wat anderen zeggen, we weten toch niet wat er écht achter gesloten deuren gebeurt!

Jullie zijn al heel wat jaren samen en hebben het nog steeds erg leuk met elkaar. Jullie zitten in veel opzichten op één lijn. Natuurlijk zijn er ook verschillen, dat maakt het juist leuk. Maar soms botst het daardoor ook. Geen ramp, want jullie kennen elkaar inmiddels zo goed dat je weet dat dat er af en toe bij hoort. Even wat gekissebis en wat geruzie, daarna een goed gesprek en jullie relatie kan er weer tegenaan. De leuke kant van een meningsverschil? Vaak eindigt een ruzie of goed gesprek in een intieme verstrengeling en regelmatig in een heerlijke vrijpartij.

Hulpmiddelen in bed

Over dat laatste gesproken: de seks is op zich nog steeds goed maar het spettert niet meer zoals in het begin. Logisch zou je zeggen, het nieuwe is er vanaf. Maar stiekem zou je best willen dat het tussen de lakens weer eens wat spannender zou zijn. Gelukkig zijn daar mogelijkheden voor. Tegenwoordig zijn hulpmiddelen voor in bed de normaalste zaak van de wereld. Kijk bijvoorbeeld eens naar erotische spellen bij easytoys.nl. Daar vind je een ruime keuze aan allerlei soorten spellen, het ene wat meer romantisch, het andere gericht op erotische spanning en genot.

Relatie spannend houden

De relatie spannend houden hoeft niet veel te kosten. Het begint bij ervoor open staan. Natuurlijk moet je misschien even een drempel over als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Maar het is het proberen waard. Een erotisch spel hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn Voor een paar euro vind je al iets kleins en eenvoudigs. Op die manier kun je eens proberen of dit bij jullie past. Is het antwoord ja, dan kunnen jullie daarna overstappen op de wat uitgebreidere erotische spelvormen.

Verras je geliefde

Hoe leuk zou ’t zijn als je je partner verrast door jouw keuze uit erotische spellen bij easytoys.nl? Daarmee laat je ook zien dat je blijft investeren in je relatie. Kies een goed moment om je cadeau te overhandigen, bijvoorbeeld als je toch al met z’n tweeën een knusse avond thuis bent en je voelt dat jouw partner er vanavond wel zin in heeft. Veel speelplezier, enjoy!

Lees verder

Liefde

Lelijke mannen zijn ideale partners

Lelijke mannen, ze blijken de beste keuze te zijn als je op zoek bent naar de liefde van je leven. Maar waarom eigenlijk?

Geplaatst

op

Lelijke mannen

Lelijke mannen moet je hebben als je op zoek bent naar de liefde van je leven. Onderzoek uit Amerika wijst dat uit. Maar ben je het daarmee eens? Blogger Annedieke Küchler kijkt naar de resultaten van het onderzoek om erachter te komen waarom lelijke mannen eigenlijk de beste keuze zijn!

‘Trouw met de kikker, niet met de prins’, is het advies van New York Post, naar aanleiding van een studie van Florida State University en Southern Methodist University in Texas. Zij analyseerden 113 jonge stellen die minder dan 4 maanden getrouwd waren. Allen werden gefotografeerd en kregen een cijfer op een schaal van 1 tot 10 op vlak van aantrekkelijkheid, zowel van gezicht als van lichaam. Ook werd genoteerd hoe hard ze hun best deden om in vorm te blijven, door op hun eten te letten en te sporten.

Mooi of lief?

Vrouwen blijken gelukkiger met de mannen die niet op de eerste rij stonden qua fraai uiterlijk. Zij compenseren dit namelijk met lieve daden, zoals cadeaus geven, veel ‘geven’ op seksueel vlak en meer inzet in huis en tuin. Zulke echtgenoten zijn toegewijder en investeren meer in het plezieren van hun vrouw, als ze het gevoel hebben minder aantrekkelijk te zijn dan zij.

Onzeker

Omgekeerd zijn vrouwen met een knappe man veel geobsedeerder bezig met door sporten en diëten, om zo goed mogelijk in vorm te blijven. “Deze studie suggereert dat een fysiek aantrekkelijke mannen een negatieve invloed kunnen hebben op hun vrouwen, zeker als die van zichzelf niet erg aantrekkelijk zijn,” aldus psychologe Tania Reynolds. “Een manier om deze vrouwen te helpen, is door als partner veel bevestiging te geven en ook complimenten te geven over zaken die niets met uiterlijkheden te maken hebben.”

Meer weten?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom seks en relaties? Bezoek dan het blog van Annedieke Küchler Lustlove.life.

Lees verder

Meest gelezen