Online datingsites

Online datingsites een hit bij 50-plussers

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Online datingsites zijn hartstikke populair bij 50-plussers. Ons land kent inmiddels veel singles van 50-plus, dus verbazend is het niet. Maar hoe veilig is het om contact te leggen via online datingsites? En hoe gaan 50-plussers daarmee om? Blogger Annedieke Küchler bekeek de resultaten van het Nationale 50Plus Panel dat onderzoek deed naar dit onderwerp.

Online dating wordt steeds populairder, vooral onder 50-plussers. Maar de wijsheid komt ook met de jaren. Want na alle berichten over datingfraude, nepprofielen en zogenaamde ‘scammers’, worden de seniore surfers wel stukken voorzichtiger. Maar na de eerste digitale contacten met een potentiële partner is de argwaan fluks verdwenen. Telefoonnummers worden uitgewisseld en al snel zitten de singles gezellig samen aan de keukentafel.

Vrouwen vaker happy single

In Nederland zijn er ongeveer 1,6 miljoen alleengaande 50-plussers. Dat is bijna een kwart van die hele leeftijdscategorie. Uit onderzoek van het Nationale 50plus Panel van Startpagina.nl onder ruim 1.700 50-plussers, blijkt dat 70% weleens of vaker gebruik maakt van dating-sites of -apps. Toch zijn de meesten niet ongelukkig ongebonden: 2 op de 5 mannen en bijna 3 op de 5 vrouwen zoeken niet, omdat ze tevreden zijn met hun huidige situatie. Een andere kant vormen de 50-plussers die al een relatie hebben en nog een ‘avontuurtje’ voor erbij zoeken. Mannen (20%) vele malen vaker dan vrouwen (4%).

Groene blaadjes

Opvallend is de afnemende interesse in leeftijdsgenoten naarmate de eigen leeftijd toeneemt. Ruim een kwart van de 50’ers vindt leeftijdsgenoten aantrekkelijk, terwijl dit onder 70’ers is afgenomen naar 14%. Bijna de helft van alle mannen op online datingsites gaat op zoek naar een een jongere potentiële partner. Bij de vrouwen is dat trouwens ook een kwart.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

De regenboog

Relaties tussen homoseksuele stellen worden steeds breder geaccepteerd. Slechts 5% heeft er nog moeite mee. 84% vindt het totaal geen punt, waarbij aangetekend moet worden dat vrouwen daar makkelijker in staan dan mannen.

Schuilen

Meer dan een kwart van de datende senioren gebruikt een verzonnen naam om zijn identiteit te beschermen, blijkt uit een recent onderzoek van Datingsitekiezen.nl onder 1037 respondenten. Privacy en veiligheid zijn geen onbekende termen in de datingwereld. Zo sloegen de Consumentenbond, Thuiswinkel en diverse grote spelers in de branche, in 2014 de handen ineen en startten zij het Keurmerk Veilig Daten.

Foto’s

Ondanks dit initiatief lijkt de 50-plusser anno 2018 zich niet volledig veilig te voelen op online datingsites. 38% van de vrouwelijke en 24% van de mannelijke daters, gebruikt een pseudoniem en/of bijnaam om zijn of haar identiteit te verhullen. De privacygevoeligheid ligt hoger bij single vrouwen dan bij alleenstaande mannen. Meer dan de helft van de vrouwelijke respondenten zegt bij het aanmelden op een datingsite geen profielfoto toe te voegen. Bij de mannen is dat 30%.

En dan is het al snel gezellig

Daarentegen deelt 35% van de respondenten binnen een week zijn mobiele telefoonnummer met zijn of haar online date. Daarnaast vindt 28% van de respondenten zijn eigen woning de ideale plek voor een eerste date.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meer weten?

Wil je meer weten over seks, relaties en liefde? Blogger Annedieke Küchler deelt het laatste nieuws over deze onderwerpen via haar blog LustLove.Life.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lees ook

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bron: LustLove.Life[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print