Nieuwe smartphone

Wat wordt jouw nieuwe smartphone?

Wat is er nu leuker dan een nieuwe smartphone uit de doos halen en in gebruik nemen? Dit moment maken velen van ons elke paar jaar een keer mee, omdat smartphones nu eenmaal niet gemaakt zijn om vele jaren mee te gaan. Iedere keer biedt dat weer de uitdaging van het kiezen van een nieuwe telefoon uit het ruime aanbod dat op de markt is.

Welke smartphone wil je het liefste? Wij bespreken vier recente high-end smartphones waar je uit zou kunnen kiezen.

iPhone 13

Vanaf 24 september is ook de nieuwe iPhone 13-serie verkrijgbaar. Naast de reguliere iPhone 13 is er net als bij de vorige serie weer een Mini-variant, een Pro en een Pro Max. Een mooie upgrade is dat alle toestellen in de nieuwe serie dezelfde camerasensor als die van de iPhone 12 Pro Max hebben gekregen.

Ook is de batterijduur verlengd door een grotere accu. In tegenstelling tot de vorige serie begint bij alle toestellen de interne opslagcapaciteit bij 128GB. De Pro Max is zelfs met 1 TB interne opslagcapaciteit te krijgen. De notch voor de selfiecamera bovenaan het is twintig procent kleiner dan bij de iPhone 12, maar voor de rest lijken de series qua uiterlijk veel op elkaar. De iPhone 13-serie is niet duurder dan zijn voorganger.

Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 is weer een topper van de Koreaanse elektronicaproducent en is ook te krijgen in Plus-variant en Ultra-variant. De camera’s van toestel bieden de mogelijkheid om te filmen in een ultrahoge 8K-resolutie, wat mooie kansen biedt voor inzoomen in nabewerking van de beelden.

De 10 megapixel selfiecamera is voorzien van een Dual Pixel autofocussysteem om nauwkeuriger scherp te kunnen stellen. De S21 loopt heerlijk soepel, mede dankzij de hoge verversingsnelheid van het scherm. De vingerafdrukscanner zit onder het scherm en is sneller en accurater dan ooit. Let op: de Samsung Galaxy S21 wordt geleverd zonder oplader!

OnePlus 9 Pro

Met de OnePlus 9 Pro maakt de Chinese producent een gigantische stap voorwaarts op het gebied van fotografie met haar toestellen. Dit was de grote zwakte van zijn voorgangers, maar dankzij een nieuwe samenwerking met lensproducent Hasselblad doet OnePlus niet veel meer onder bij de concurrentie.

De camera heeft een krachtige nachtmodus en nieuwe kleurenfilters om je opnamen een unieke look te geven. De OnePlus 9 Pro heeft een mooi en groot 6,7 inch display met een hoge verversingsnelheid voor een soepele ervaring bij het scrollen, swipen en gamen. Ook de krachtige hardware helpt om voor een soepele gebruikservaring te zorgen. Al met al is dit de meest complete OnePlus smartphone ooit.

Xiaomi Mi 11

Voor een iets kleiner budget is er het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi: de Mi 11. De Chinese producent heeft met dit toestel na jaren hard werken aan een succesformule eindelijk een toptoestel weten te maken. De Xiaomi Mi 11 heeft een krachtige chipset, een mooi 6,8 inch AMOLED-display en een sterke camera-opzet met onder andere een camera van 108MP.

Dankzij de 120Hz verversingssnelheid van het scherm zien games er vloeiend uit en voelt het scrollen en swipen ook soepel aan. De enige echte achilleshiel van de Mi 11 is de matige batterijduur.

Natuurlijk zijn er ook toestellen te krijgen met een kleiner prijskaartje. Ook daar zitten meer dan genoeg goede toestellen bij. Maar zoek je een echte high-end smartphone, dan zijn de bovenstaande suggesties het beste wat er op het moment te verkrijgen is.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print