Juiste oplader voor je mobiele telefoon

Juiste oplader voor je mobiele telefoon

Vroeger was een mobiele telefoon voor bellen, sms-en en misschien een spelletje Snake spelen. Vandaag de dag is die lijst flink uitgebreid: we sturen niet één smsje, maar appen de hele dag door. We zoeken niet eventjes snel iets op, maar kunnen helemaal verdwaald raken in alles wat social media te bieden heeft.

Er zijn zelfs auto’s waarbij je je mobiele telefoon in kan stellen als sleutel! Die telefoon is niet uit ons leven weg te denken, maar daar stuiten we ook direct op een probleem: veelvuldig gebruik maken van je telefoon, betekent ook een lege batterij… Hoe zorg je er op de correcte manier voor dat je altijd genoeg juice hebt? We geven 3 handige tips hoe je je telefoon goed, gezond én geladen houdt!

Tip 1: Weet wanneer je je telefoon oplaadt

Met een lege telefoon, kan je natuurlijk niets! Zorg er daarom voor dat je telefoon opgeladen is als jij deze nodig hebt. Let hierbij wel op, dat je niet je telefoon de hele dag in de oplader houdt. Dit kan ervoor zorgen dat de batterij minder goed gaat werken en sneller leegloopt wanneer je telefoon niet ingeplugd is. Het opladen van je telefoon duurt gemiddeld 2 tot 3 uur. Is jouw telefoon aan het eind van de dag leeg en hoef je de volgende dag pas rond de middag de deur uit? Plug je telefoon dan pas in het stopcontact als je wakker wordt. Dat is direct goede motivatie om je bed uit te stappen!

Tip 2: Gebruik de juiste oplader 

Het gebruik van de verkeerde oplader kan de werking van je telefoon verslechteren. Wanneer je een oplader gebruikt die niet voor jouw telefoon gemaakt is, kunnen onderdelen overbelast raken en kan je telefoon op den duur kapotgaan. Weet je dus niet wat je doet met voltages, wattages, enzovoorts, hou dan aan dat je altijd de specifieke oplader gebruikt die bij jouw telefoon hoort. Dat betekent een dat je een iPhone oplaadt met een iPhone oplader en een Samsung telefoon met een Samsung oplader. Dit zorgt ervoor dat je mobiele telefoon zo lang mogelijk in topconditie blijft!

Tip 3: Gebruik in geval van nood een powerbank

We herkennen het allemaal: je weet niet zeker of je telefoon het vol gaat houden door de dag heen, dus hij gaat nog net even de lader in voordat je de deur uit gaat. Ook dit is niet heel goed voor de batterij van je telefoon. Het is beter om de batterij helemaal leeg te laten lopen voordat je deze weer oplaadt. Natuurlijk pakt het leven niet altijd zo uit. Een handige tip: gebruik een powerbank! Dit is een draagbare batterij die ervoor kan zorgen dat jouw telefoon twee, drie, of misschien wel tien keer zo lang meegaat! Je stopt er heel makkelijk een in je tas en zo weet je altijd zeker dat je niet zonder telefoon komt te zitten.

Met deze tips ben jij altijd bereikbaar voor een belletje, altijd op de hoogte van de laatste posts én altijd in voor een spelletje op je telefoon.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print