Bedrijfslening

Waarvoor kun je een bedrijfslening allemaal gebruiken?

Sommige ondernemers lenen liever geen geld. Als er geïnvesteerd moet worden, betalen ze dit liever met hun eigen vermogen. Logisch, want je betaalt dan geen rente. Toch is er niet altijd genoeg eigen geld voor handen. In dat geval besluit je mogelijk om de gewenste uitgave op de lange baan te schuiven. Zonde, want dit kan ten koste gaan van de groei van je bedrijf. Om te voorkomen dat je stil komt te staan, sluiten veel ondernemers een bedrijfslening af. Veel bedrijven weten alleen niet waarvoor ze een zakelijke lening kunnen gebruiken. Geldt dit ook voor jou? In deze situaties biedt zakelijk geld lenen uitkomst.

Uitbreiding van je bedrijf

Groeit je bedrijf uit zijn jasje? Dan is de kans groot dat het huidige bedrijfspand te klein is. Je kunt het er in dat geval mee doen, maar verdere groei zit er waarschijnlijk niet meer in. Om te voorkomen dat je bedrijf zich niet verder kan ontwikkelen, kun je verhuizen. Zit je al sinds jaar en dag op dezelfde locatie? Dan geniet verhuizen waarschijnlijk niet je voorkeur. Gelukkig hoef je niet te verhuizen om te kunnen groeien. Nee, want mogelijk kun je het huidige pand ook wel uitbreiden. Zo kun je er een extra hal bij plaatsen. Is hier geen ruimte meer voor? Kijk dan of je de hoogte in kunt.

Machines om te groeien

Veel bedrijven in ons land gebruiken machines om producten te vervaardigen. Als je bedrijf de laatste tijd flink gegroeid is, heb je mogelijk een nieuwe machine nodig. Je kunt daarnaast een nieuwe machine kopen om het productieproces te versnellen of je capaciteit te vergroten. Probleem is alleen dat je vaak flink wat geld neer moet tellen voor een nieuwe machine. Deze apparaten zijn niet goedkoop. Ontbreekt het je aan de financiële middelen om een machine te kopen? Dan biedt een zakelijke lening uitkomst. Je lost maandelijks af op de lening, waardoor de machine stukje bij beetje meer van jou wordt.

Voertuigen nodig

Naast machines zijn er ook behoorlijk wat bedrijven die voertuigen gebruiken. Zo bezit je mogelijk wel een aantal vrachtwagens om producten naar klanten te vervoeren. Daarnaast rijdt het personeel van veel bedrijven in een auto van de zaak. Net als machines zijn ook nieuwe voertuigen niet goedkoop. Heb je nieuwe voertuigen nodig, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen om deze aan te schaffen? Dan biedt een bedrijfslening uitkomst. Je tikt het bedrag in dat geval niet in een keer af, maar smeert het uit over meerdere jaren. Bij zakelijk lenen moet je het geld vaak binnen maximaal vijf jaar terugbetalen. Als je iedere maand keurig aflost, is de lening aan het einde van de looptijd afgelost en zijn de voertuigen van jou.

Herfinanciering mogelijk

Heb je leningen lopen bij verschillende partijen? Mogelijk betaal je hogere rentes dan wanneer je nu één lening afsluit. Bovendien kun je met meerdere leningen op den duur mogelijk het overzicht verliezen. Met herfinanciering van je leningen kun je dit voorkomen. Hoe? Je kunt een bedrijfslening ook gebruiken voor herfinancieren. Je sluit in dat geval een nieuwe lening af waarmee je alle lopende schulden aflost en één nieuwe lening overhoudt. Dit kan ook financiële voordelen hebben. Mogelijk is de rente op dit moment wel gunstiger dan toen je de leningen afsloot. Dit is overigens niet altijd het geval. Bekijk daarom eerst of herfinancieren voor jou interessant is alvorens je hiervoor een zakelijke lening afsluit.Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print