Zakelijk leasen

Zakelijk leasen versus zakelijk lenen

Heb je als ondernemer een nieuwe machine nodig? Of wil je jouw wagenpark uitbreiden zodat personeel in een auto van de zaak kan rijden? Dan kun je dergelijke bedrijfsmiddelen financieren met eigen geld. Als je niet over voldoende eigen vermogen beschikt, kun je een zakelijke lening voor jouw bedrijf afsluiten om de aankoop alsnog te financieren. Toch zijn er genoeg ondernemers die niet zitten te wachten op een lening. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt zakelijk leasen mogelijk uitkomst. De kans bestaat dat je hier (nog) niet bekend mee bent. Daarom vertellen wij je eerst wat het inhoudt. Daarna leggen we de grootste voordelen van deze leasevorm uit.

Wat is zakelijke lease precies?

Er zijn ondernemers die een zakelijke lening en zakelijke lease als hetzelfde bestempelen. Toch is dit niet het geval. Nee, want er zijn namelijk wezenlijke verschillen. Zo ontvang je bij een zakelijke lening geld om een bedrijfsmiddel te kopen. Deze lening betaal je vervolgens terug door maandelijks af te lossen. Kies je voor zakelijke lease? Dan financiert een leasemaatschappij de aankoop van een bedrijfsmiddel. Jij betaalt maandelijks een afgesproken bedrag om het bedrijfsmiddel te gebruiken. Na afloop van een zakelijk leasecontract kun je het bedrijfsmiddel vaak voor een vooraf afgesproken prijs overnemen van de leasemaatschappij.

Grootste voordelen van zakelijke lease

Na het lezen van bovenstaande ben je mogelijk wel enthousiast geworden over zakelijk leasen. Toch is niet iedere ondernemer direct overtuigd. Begrijpelijk, want je ziet mogelijk niet in wat precies de voordelen zijn van lease ten opzichte van een zakelijke lening. Om wat meer duidelijkheid te scheppen, zetten we hieronder de grootste voordelen van zakelijke lease op een rijtje.

1. Werkkapitaal wordt niet aangesproken

Eén van de grootste voordelen van zakelijke lease is dat je het werkkapitaal van jouw bedrijf niet aanspreekt. Veel ondernemers zien niet in waarom dit zinvol is. Laat jij jouw werkkapitaal onberoerd? Dan houd je altijd geld achter de hand. Hiermee kun je bijvoorbeeld inspelen op veranderingen in de markt. Dit is mogelijk niet het geval als je een nieuw bedrijfsmiddel financiert met behulp van eigen vermogen.

2. Tot 100% financiering mogelijk

Kies je voor zakelijke lease? Dan kun je jouw bedrijfsmiddelen zo volledig mogelijk financieren. Het maakt in dat geval niet uit voor welke leasevorm je kiest. Mede hierdoor is zakelijke lease ook zeer geschikt voor startende ondernemers. Uiteraard kun je jouw bedrijfsmiddelen niet onbeperkt financieren, want vrijwel iedere geldverstrekker hanteert en maximum. Bij ABN AMRO kun je bijvoorbeeld een aanvraag indienen tot en met 50.000 euro.

3. Verschillende bedrijfsmiddelen leasen

Naast het feit dat er tot 100% financiering mogelijk is, kun je ook talloze bedrijfsmiddelen zakelijk leasen. Je kunt bijvoorbeeld voor lease kiezen als je een nieuwe machine nodig hebt. Hierbij kun je zowel aan industriële machines als machines voor bouwnijverheid denken. Ook auto’s of andere bedrijfsvoertuigen kun je tegenwoordig zakelijk leasen.

4. Fiscale voordelen

Een laatste voordeel van zakelijke lease is dat er sprake kan zijn van fiscale voordelen. De leasekosten en de btw zijn namelijk aftrekbaar. Lease je bijvoorbeeld een bestelauto en betaal je BPM? Dan kun je deze kosten ook aftrekken. Als ondernemer ben je hier immers van vrijgesteld. Door deze fiscale voordelen kan zakelijk leasen voor jou aanzienlijk goedkoper zijn dan een bedrijfsmiddel financieren met eigen geld.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print