Aan het werk

Komen ouderen onvoldoende aan het werk?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het aantal mensen met een bijstandsuitkering daalt sinds het begin van de crisis. Het is de eerste keer dat dat weer gebeurt. Maar geldt dat voor iedereen? Dus ook voor ouderen? Het antwoord is…nee!

Als je goed kijkt naar de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dan blijkt dat vooral 55-plussers in de bijstand blijven hangen. En vaak al meer dan 5 jaar. Dat is zorgelijk.

Langdurig werkloze ouderen

Sinds 2017 is het aantal ouderen dat langdurig van de bijstand moet leven zelfs iets opgelopen. In september 2017 waren het er meer dan 64.000. “Het is een notoir lastige groep om aan het werk te krijgen”, zegt CBS-econoom Floris Jansen. “Langdurig werkloze ouderen profiteren als laatste van de opleving op de arbeidsmarkt.” Jongeren zijn veel meer in trek. Maar ook mensen met recente werkervaring. Daar wordt bij het zoeken naar werknemers als eerste naar gekeken. Ouderen missen daarbij vaak de boot.

Ouderen aan het werk

Het wil niet zeggen dat dit zo blijft. Het zijn de dertigers en veertigers die als eerste profiteren van de verbeterde arbeidsmarkt. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor het feit dat het aantal bijstandsuitkeringen daalt sinds het begin van de crisis. Laten we dus hopen dat de arbeidsmarkt nog verder aantrekt de komende tijd zodat ook ouderen sneller op het vizier komen van werkgevers. In de ouderenzorg zijn er de komende jaren tal van nieuwe banen beschikbaar. Wellicht dat hier juist kansen liggen voor deze groep.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lees ook

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print