Volg ons

Wonen

Extra aandacht voor bewoners in verpleeghuizen

Bewoners van verpleeghuizen in Nederland kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Hier is de komende tijd ook extra geld voor uitgetrokken. Maar komt dit geld wel terecht bij de bewoners? En wat gebeurt er dan mee?

Geplaatst

op

Extra aandacht voor bewoners

[hm_content_toc]

Extra aandacht voor ouderen. Vanuit Den Haag is er gelukkig oog voor én geld uitgetrokken om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Carin Gaemers voerde hier samen met Hugo Borst actief campagne voor. Zij vraagt zich nu af: komt het geld ook wel echt terecht bij de bewoners in verpleeghuizen?

NED7 kijkt de komende tijd naar die zorg om te zien of dit inderdaad het geval is. Vandaag Zorggroep Amsterdam Oost waar ze direct werk hebben gemaakt van het extra geld dat ze kregen. Met dit geld zijn de afgelopen periode gastvrouwen, en heren natuurlijk, aangenomen om in de huiskamers bewoners te helpen én persoonlijke aandacht te geven.

Warme en gastvrije sfeer

De organisatie heeft twee verpleeghuizen: De Open Hof en het Flevohuis. De bewoners van deze huizen brengen een groot deel van de dag door in de gezamenlijke huiskamers. Hier wordt drie keer per dag gegeten en ook bezoekers zijn er welkom. De gastvrouwen zorgen voor een warme en gastvrije sfeer. Ze besteden aandacht aan het leuk dekken van de tafel en hebben alle tijd voor een praatje. De echte zorg- en verpleegtaken worden gedaan door de zorgmedewerkers, de gastvrouwen zijn er puur voor de gezelligheid.

Extra aandacht en een knuffel

In de ouderenzorg staan veel vacatures open, maar gastvrouwen vinden ging verbazingwekkend snel. Specifieke diploma’s zijn niet nodig. Aardig zijn en zien wat iemand nodig heeft, dat is het belangrijkste. Inmiddels zijn er 30 gastvrouwen en een enkele gastheer aan de slag. Laurence Le Guen is een van hen. Ze is 52 en komt uit de hotelwereld. Met een charmant Frans accent vertelt zij over haar ervaringen: “Ik hield altijd al van oude mensen en gastvrij zijn is hier niet veel anders dan in de horeca. Alleen wordt hier meer geknuffeld. Ik denk dat maar drie bewoners mijn naam weten en toch voel ik dat ze het fijn vinden als ik er ben. Zo rond 7:45 uur drink ik met een bewoner die altijd vroeg op is een kopje koffie. Daarna begin ik met het ontbijt klaarzetten.” Omdat veel bewoners kampen met dementie is er voor de gastvrouwen een serie workshops over omgaan met dementie ontwikkeld. Meer kennis helpt in de omgang, maar in de huiskamers telt vooral het gevoel.

Extra ogen en oren

John Cools is teamleider in De Open Hof en merkt dat er sinds de komst van de extra ogen en oren meer rust is. “Zorgmedewerkers hebben het druk en dan is fijn te weten dat in de huiskamers alles goed reilt en zeilt. Er wordt in alle rust gegeten en de gastvrouw heeft geen pieper in haar zak die afgaat wanneer een bewoner in zijn appartement hulp nodig heeft. Zij blijft op haar post.”

Het is spannend of de geldpot waaruit de gastvrouwen worden betaald, beschikbaar blijft. Vooralsnog ligt dat wel in de verwachting, want met dit geld krijgen bewoners meer aandacht. En dat staat centraal in het manifest dat door velen is omarmd.

Meer weten?

Wil je meer weten over Zorggroep Amsterdam Oost of over de kwaliteitsverbeteringen in de zorg? Bezoek dan eens de website van de Zorggroep of de website van branchevereniging ActiZ.

Bron: ActiZ

Lees verder
Advertentie

Wonen

Een industriële tafel, helemaal van deze tijd!

Nieuwe tafel kopen? Wat dacht je van een industriële tafel. Het heeft tal van voordelen die we even op een rijtje hebben gezet.

Geplaatst

op

door

Industriële tafel in huis

Tijd om een nieuwe eettafel te kopen? Begin eerst met je af te vragen wat precies je wensen zijn. Waar moet de tafel minimaal aan voldoen? Waar is de tafel voor bedoeld, behalve om aan te eten? En natuurlijk is stijl ook belangrijk.

Je wil een tafel die past binnen je interieur. Wil je een stijlvolle tafel die eenvoudig schoon te maken is? Of ga je voor sterke en robuuste industriele tafels die in een modern interieur passen? Keuzes, keuzes, keuzes! Geen zorgen, we helpen je een handje.

Industriële tafel de perfecte optie

Kies je voor een van de vele industriële tafels, dan maak je hoe dan ook een goede keuze. Een industriële tafel heeft namelijk nogal wat kenmerken die dit type tafel tot de perfecte optie voor jouw huis maakt. Welke stijl inrichting je ook hebt. Bij industriële ontwerpen wordt gebruik gemaakt van fabrieksuitstralingen uit de 19e en 20e eeuw. Er worden stoere materialen gebruikt als metaal, staal, steen, beton en/of hout. Het kleurgebruik is met zwart, grijs en wit doorgaans neutraal. Verder past het goed bij stevige houten meubels en functionele zware metalen kasten, die erg sterk zijn. Laten we eens kijken wat de voordelen zijn van een industriële tafel.

1. De vele toepassingen van een industriële tafel

Industriële tafels en meubels zijn multi-inzetbaar en gevarieerd. Zo kun je kiezen voor industriële eettafels, dressoirs, tv-meubels, vergadertafels of sidetables. Deze kun je prachtig combineren met industrieel ontworpen kasten, stoelen en bankstellen, zodat jouw interieur een krachtige en eigentijdse uitstraling krijgt.

2. Industrieel is tijdloos en stoer

Industrieel meubilair is tijdloos en stoer. Een strakke tafel met een stenen toplaag of een grote metalen kast met houtelementen erin verwerkt: industrieel maakt van jouw woonkamer een stoere woonplek die je met trots aan anderen – bezoekers, gasten, visite, vrienden – kunt laten zien (pas op voor de hoeveelheid complimenten die je zult ontvangen!). Niet onbelangrijk is ook het feit dat je met een industrieel design jarenlang vooruit kunt, omdat een industriële tafel wel tegen een stootje kan. Het is dus een investering in de toekomst.

3. Voordelige prijzen door ruime aanbod

Een groot voordeel van industrieel als stijlkenmerk is dat tafels, stoelen en meubels van deze stijl tegenwoordig veel aangeboden en verkocht worden. Er is dus een enorme keuze, maar dit drukt gelukkig ook de prijs. Tegenwoordig kun je voor aantrekkelijke tarieven de mooiste industriële tafel, eettafel of ander meubilair kopen. Zeker als je een goede aanbieder vindt!

Lees verder

Wonen

Een nieuwe bank kopen, waar moet je op letten?

Is het tijd voor een nieuwe bank? Dan hebben we wat tips waar je bij de aanschaf op moet letten om de juiste bank voor jou te kopen.

Geplaatst

op

door

Nieuwe bank kopen

Tijd voor een nieuwe bank? Er zijn een aantal punten van aandacht waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk ga je voor een bankstel dat er stijlvol uitziet en die past binnen jouw interieur.

Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook een goedkoop bankstel, dat past binnen jouw budget. Twee vliegen in één klap slaan, dat zou ideaal zijn. Maar hoe doe je dat?

Bepaal je budget

Het is aan te raden om van tevoren vast te stellen hoeveel je maximaal wilt besteden aan je nieuwe bank. Bankstellen die buiten je budget vallen, kun je dan meteen wegstrepen. Dit scheelt een hoop frustratie als je je keuze hebt gemaakt en erachter moet komen dat diverse banken niet passen binnen je begroting. Want wie een bankstel zoekt, wil natuurlijk een kopen die er stijlvol uitziet maar die tegelijkertijd ook betaalbaar is.

Meet de huiskamer en de nieuwe bank

Een bankstel moet natuurlijk wel goed in de kamer passen. Er moet voldoende ruimte overblijven om je nog steeds vrij te kunnen bewegen in de woonkamer. En ook andere meubels moeten nog steeds geplaatst kunnen worden. Kies je voor een kleine bank in een ruime woonkamer, dan oogt dit visueel niet mooi. Omgekeerd is het ook zo dat als je een grote bank in een wat kleinere woonkamer plaatst, de kamer overvol kan overkomen. Kies daarom altijd voor de gulden middenweg en laat je adviseren door een verkoper van het bankstel of door een interieurontwerper!

Kies de juiste bekleding en kleur

Bepaal van tevoren welke kleuren jou persoonlijk aanspreken of juist niet. Uiteraard zijn dit kleuren die niet vloeken met de uitstraling van de rest van de woonkamer. Naast de kleurkeuze, is het slim om te kijken welke bankbekleding het beste bij jou past. Houd je van een zachte, comfortabel zittende bank? Dan is een bank met stofbekleding ideaal voor jou. Ga je liever voor een duurzaam bankstel dat lang meegaat en eenvoudig schoon te maken is? Dan kan een leren bank een absolute aanrader zijn.

Hoeveel zitplaatsen?

Ben je vrijgezel of heb je een partner? Heb je meerdere kinderen? Stem het aantal gewenste zitplaatsen van jouw droombank hierop af. Vergeet hierbij niet dat, ook al ben je vrijgezel, een grote bank met bijvoorbeeld zes zitplaatsen handig kan zijn voor als er vrienden of familie op bezoek komen. Als de woonkamer maar voldoende ruimte heeft, is alles mogelijk!

Lees verder

Wonen

Open kasten, waarom je ze direct moet aanschaffen

Open kasten zijn helemaal in tegenwoordig. En dat is niet zo gek. We hebben de vele voordelen van een open kast op een rijtje gezet.

Geplaatst

op

door

Open kasten kopen

In een gemiddeld Nederlands huis zijn kasten vaak voorzien van deurtjes. Behalve het tv-meubel of de boekenkast. Toch duiken steeds vaker open kasten op in ons interieur. Steeds meer mensen met gevoel voor design kopen wandkasten online met een of meer open delen.

Dat is goed verklaarbaar. De voordelen van wandkasten online kopen met een open uitstraling zijn groot. Welke voordelen zijn er zoal als je ervoor kiest om een open kast aan te schaffen? En waar moet je op letten?

1. Je eigen stijl laten uitkomen

Een van de meest interessante voordelen van een open kast is de variatie ongelijkheden die wandkasten online met een open karakter te bieden hebben. Met open kasten kun je eindeloos variëren en jouw persoonlijke smaak tot uitdrukking laten komen. Heb je bijvoorbeeld fraaie souvenirs verzameld op jouw vele buitenlandse reizen? Dan kun je deze prachtig etaleren in een open kast. Houd je van oude boeken, heb je een gave collectie modelautootjes of wil je jouw sieraden laten zien? Ook dan is een open kast de perfecte manier om jouw verzamelingen te etaleren.

2. Open kasten zijn in praktisch opzicht handig

Open kasten kunnen ook gewoon handig en praktisch zijn. Alles ligt direct voor het grijpen. Met name een open kast op de slaapkamer heeft zo zijn voordelen. Als in de ochtend jouw partner nog slaapt en je wilt je kleren pakken, dan hoef je geen krakende deurtjes te openen en je geliefde wakker maken. Ook handig, je ziet in één opslag wat er precies in de kast ligt en kunt daardoor ook gemakkelijker kledingstukken met elkaar combineren tot een mooie outfit!

3. Ruimtebesparing met open kasten

Wie ervoor kiest om een open kast of meerdere exemplaren aan te schaffen, bespaart ruimte in de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Open kasten hebben immers geen deurtjes die openklappen en – zeker in malle ruimtes als de badkamer – de doorlopende route versperren. Dat is ideaal en scheelt natuurlijk ook een hoop frustratie, zeker als jouw woning en leefruimte sowieso al niet al te groot zijn!

4. Grote keuze aan materialen en modellen

Ten slotte: er is tegenwoordig een enorme keuze als het gaat om modellen, soorten, maten en materialen. Of je nu een metalen open kast, een kast van kunststof of een houten open kast zoekt: je gaat ongetwijfeld slagen in jouw zoektocht naar de perfecte kast!

Lees verder

Meest gelezen