LED dimmers en verlichting

LED dimmers in huis, waar moet je op letten?

LED dimmers zijn steeds populairder in Nederlandse huishoudens. En waarom niet, een beetje ‘luxe’ in je woonkamer, keuken of slaapkamer kan net dat verschil maken waar je naar op zoek was. Maar waar moet je op letten als je dimmers gaat aanschaffen?

We hebben wat aandachtspunten voor je naast elkaar gezet. Dus kijk eerst even goed thuis wat je wensen zijn, wat je bereidt bent uit te geven en waar je vervolgens het beste deze led dimmers kunt kopen.

De pluspunten van led dimmers in kaart

LED dimmers hebben meerdere pluspunten. Zo is het een perfect middel om de hoeveelheid licht op de juiste manier af te stellen. Logisch natuurlijk, maar wist je dat het tegenwoordig heel makkelijk kan via een app (Internet of Things), waardoor je de led dimmer digitaal instelt en programmeert? Een ander voordeel van dimmers is dat je kunt kiezen uit diverse modellen en soorten. Er is voldoende keuze! Mooi is verder dat je meerde led-lampen kunt aansluiten op één dimmer. En ten slotte is een pluspunt van led dimmers dat ze in de afgelopen tijd – mede door het groeiende aanbod – steeds voordeliger zijn geworden. Vinden wij Nederlanders altijd fijn 😉 toch?!

Aandachtspunten bij aankoop en gebruik

Het eerste aandachtspunt om goed op te letten als je een dimmer op led-lampen wilt aansluiten, is dat conventionele dimmers niet geschikt zijn voor gebruik op led-verlichting. Bij gebruik van een standaard dimmer gaan de led-lampjes knipperen, flikkeren, trillen of zoemen. Uiteindelijk raken de led-lampjes hierdoor beschadigd of geven er de brui aan. Kies daarom altijd voor speciale led dimmers als je led-verlichting wilt gaan dimmen. Het slimst is om te kiezen voor universele led dimmers. Deze werken vaak het beste. Een ander aandachtspunt is controleren wat de minimale belasting is van de dimmer die je wilt kopen. Stel een led-lamp heeft een belasting van 5 watt. Als je dan een lamp aansluit op een dimmer die een lager wattage heeft, bijvoorbeeld een 3 watt lamp, dan zal de lamp niet gaan branden.

Meer weten?

Mocht je meer willen weten over led dimmers, de mogelijkheden die deze te bieden hebben én de manier waarop er met led dimmers moet orden gewerkt? Kijk dan online naar alle mogelijkheden, de tips en de adviezen die er op dit vlak te vinden zijn. Zo vind je uiteindelijk een perfect dimmer voor de led-verlichting bij jou in huis. Alvast veel plezier met jouw dimbare led-lampjes in huis en vergeet de volgende wijsheid niet: Led’s make it happen!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print