Douchecabine schoonmaken

4 tips om je glazen douchecabine schoon te maken

De douchecabine schoonmaken, het is een vraag die regelmatig langskomt. Met name mannen vinden dit lastig zo blijkt! Een douchecabine kopen en plaatsen vinden ze daarentegen geen probleem. Maar schoonmaken en schoon houden, ho maar!

Met name glazen douchewanden en -cabines kunnen erg vies worden als ze onvoldoende of op de verkeerde manier schoongemaakt worden. Veel mensen hebben vooral last van kalkaanslag en die kan hardnekkig zijn als je het te lang laat zitten. Dus, vandaag 4 tips om je douchecabine schoon te maken én te houden!

1. Droog maken na het douchen

Mensen vergeten vaak om de douchecabine en de douchewanden goed af te drogen na het douchen. Dit kun je een stuk eenvoudiger maken door in de douche een douchewisser te hangen. Zo kan iedereen na een douchebeurt de cabine direct droogmaken en voorkom je de vorming van kalkresten. Na het weghalen van het vocht kun je de douchecabine, nadat je jezelf hebt afgedroogd, nog verder droog maken met de gebruikte handdoek (als die tenminste de was ingaat). Vergeet hierbij niet om ook de kraan en douchestang mee te nemen!

2. Extra glans

Houd je ook zo van douchewanden die glimmen en glanzen? Dit is niet moeilijk. Je kunt de wanden van de douchecabine eenvoudig insmeren met glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Dit breng je aan met een doekje. Het resultaat zal je verbazen! Ook autoshampoo met wax is hiervoor geschikt! Maar let wel op dat je autowas voor ramen gebruikt.

3. Eenvoudig sopje

Houd je niet van ingewikkeld gedoe, maar wil je wel een mooi resultaat? Dan kun je met een sopje azijn veel bereiken. Hiermee kun je aanslag van kalk en resten zeep snel verwijderen. De benodigde ingrediënten voor een effectief sopje? Vul je plantenspuit met de helft witte azijn en de andere helft water. That’s it!

4. Gebruik een geschikte poetsdoek

Erg belangrijk om douchewanden goed schoon en kalkvrij te krijgen, is het gebruik van het juiste soort poetsdoek. Een doek met pluizen erop is uit den boze en levert een slecht resultaat op. Een goede doek om te gebruiken is pluisvrij. Probeer eens een droogtrommeldoekje en verbaas je over de glanzende cabine die je hiermee krijgt!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print