Perfecte pannenkoeken maken

Het geheim van perfecte pannenkoeken

Pannenkoeken zijn, mits ze goed gemaakt worden, een overheerlijke traktatie! Of je deze nu maakt met banaan, kaas, spek, poedersuiker of stroop, het is altijd een genot om pannenkoeken te eten.

In een restaurant kun je er bijna altijd verzekerd van zijn dat je een lekkere pannenkoek voorgeschoteld krijgt. Maar hoe krijg je thuis ook de perfecte pannenkoeken? Waar moet je precies op letten wanneer je ze maakt? Wij hebben het recept voor pannenkoeken dat we met je willen delen.

Het recept voor perfecte pannenkoeken

Het beslag is heel belangrijk; dit is immers de basis van je pannenkoek. Het is niet nodig om veel extra ingrediënten aan het beslag toe te voegen. Hou het simpel en je zult zien dat je daarmee de lekkerste pannenkoeken creëert.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 3 eieren
  • 1 liter melk
  • 1 theelepel vanille extract

Om de perfecte pannenkoeken te maken is het verstandig eerst de droge ingrediënten met elkaar te mixen (zout en de bloem). Maak in de kom een kuiltje en voeg hier je ei en 1/3 van je melk aan toe. Klop dit met een garde en voeg de melk langzaam maar zeker bij het beslag. Je kunt zo zelf de dikte van je beslag bepalen. Als je liever wat dikkere pannenkoeken maakt kun je ervoor kiezen om in plaats van 1 liter melk bijvoorbeeld 750-800 milliliter te gebruiken. Is het beslag naar wens en voelt de dikte goed? Voeg dan de vanille extract mee. Dit zorgt voor wat extra luchtigheid in de pannenkoek en geeft een lekker subtiel smaakje aan je pannenkoeken.

Kies de beste pan

Om perfecte pannenkoeken te bakken is het belangrijk dat je een anti-aanbaklaag pan gebruikt. Je wilt natuurlijk niet dat je pannenkoeken blijven plakken aan de bodem. Laat de pan eerst goed heet worden op het vuur. Doe daarna pas de boter er bij, dit mag een royaal klontje zijn. Laat dit goed warm worden en doe er dan je beslag bij. Als je het lastig vindt om te bepalen hoeveel beslag je er bij moet doen kun je een soeplepel gebruiken. Meet één soeplepel af en doe dat in de pan.

Bak de pannenkoeken

Nadat het beslag in de pan zit kun je het vuur laag zetten zodat de pannenkoek kan garen zonder dat deze aanbrand. Je kunt af en toe met de pan bewegen om te zien of het beslag nog aan de bodem plakt. Als deze nog plakt en niet beweegt betekend het dat het nog niet gaar genoeg is. Op een gegeven moment, na 2 tot 3 minuten zul je merken dat de pannenkoek één geheel vormt en makkelijk mee beweegt in de pan. Nu kun je deze omdraaien. Laat de pannenkoek ook aan de andere kant 2-3 minuten op laag vuur garen. Nadat je ze aan allebei de kanten heb gegaard mag je dit proces herhalen maar dan op hoog vuur. De pannenkoeken krijgen nu hun typische pannenkoeken kleurtje en zijn bijna klaar om gegeten te worden.

Volg je het recept dan ben je verzekerd van perfecte pannenkoeken! Bon appetit!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print